Sa faci bani din blogging nu tine de vreo reteta secreta. Insa mai jos iti oferim cateva sfaturi pentru ca blogul tau sa devina un al doilea job, si unul "bine platit", venite de la Cristian China Birta (Chinezu), un blogger cu 7 ani de experienta in acest domeniu, din care anul trecut a facut 40.000 de euro.

  • In primii doi ani de zile, un detinator de blog sa nu se astepte la "mare lucru" din punct de vedere financiar.
  • Blogul sa fie tratat ca second job. Asta inseamna ca trebuie sa scrii zilnic sau in mod constant - saptamanal.
  • Reusesc mai repede cei care au decis ca bloggigul sa fie second jobul lor decat cei care nu au niciun job si fac numai blogging pentru ca prima categorie are o anumita experienta. Bariera de intrare in blogging este foarte jos, este de parere Cristian China Birta.
  • Primul moment de panica in viata unui blogger: cand vine o potential client si-l intreba "Cati bani imi ceri pentru un advertorial?" In momentul in care te apuci de blogging si vrei sa lucrezi serios, este esential sa-ti faci un business plan si sa ai o strategie. "Nu exista nicio reteta, dar trebuie sa-ti dai niste termene, niste obiective, niste investitii, care sunt «ingrozitor» de importante. Eu doi ani de zile nu am facut niciun leu. Dar am investit in teme, am avut tot timpul teme personalizate, in vizualuri, am fost prezent la evenimente, am fost in tabere. Am bagat bani in plug-in-uri ca sa le testez. Tu vrei sa faci business din blog si nu vrei sa bagi nimic in el?!", sustine Cristian China Birta.
  • Este important sa ai rabdare pentru ca dureaza sa intelegi piata, sa te misti in piata, sa fii acceptat in piata.
  • Daca vrei sa incepi un blog de nisa, trebuie sa diversifici continutul care la randului lui trebuie abordat din mai multe unghiuri. "Ce lipseste blogosferei romanesti sunt blogurile nisate pe tehnologie. Cele care exista deja sunt pe IT&C", spune Chinezu.
  • Daca vrei sa incerci videobloggingul- fara proiecte speciale nu exista nicio sansa sa faci bani din el, potrivit lui Cristian China Birta.

Emisiunea WALL-STREET 360 este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 10-15 noiembrie este dedicata bloggingului. Cristian China Birta (Chinezu) detine blogul cristianchinabirta.ro. De asemenea, el a creat proiectul kooperativa.ro, care inseamna multe bloguri de nisa, bloguri personale, Blogal Initiative si alte ispravi cu si pentru bloggeri.

Pentru Chinezu, 2013 a fost cel mai bun an de cand se ocupa de blogosfera. El a obtinut anul trecut venituri proprii nete de 40.000 de euro, iar anul acesta se asteapta la mai mult.

Emisiunea WALL-STREET 360 este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 10-15 noiembrie este dedicata bloggingului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri