Este un investitor de care puteti da doar in prima etapa a dezvoltarii afaceri voastre. Adrian Gheara este genul de om care iti da aripi daca ai un start-up, te invata sa zbori si apoi te lasa liber. Din acest motiv ii si sfatuieste pe cei care sunt la inceput de drum sa nu le fie teama de idei mari, scrie Cariereonline.ro.

“Am avut o firma de software pe care am vandut-o si acum lucrez cu start up-uri pe care le ajut sa aiba un traseu similar cu cel pe care l-am avut eu. Nu am avut nici un exit dintr-o firma in care am investit”, spune investitorul.

Din estimarile pe care le are Adrian Gheara, daca un investitor are cunostinte si stie in ce afacere isi plaseaza banii, poate avea randamente chiar spectaculoase. Din acest motiv, angel investor-ul nostru aduce de fiecare data mai intai know-how-ul si apoi banii. "Daca simt ca intr-adevar banii aceia nu se vor pierde, atunci si investesc. Dar eu nu sunt un investitor profesionist. La mine nu vin doar pentru bani. Eu ofer smart money si nu sunt multi care ofera asa ceva", spune Gheara.

Cei care vin la el pentru investitii sunt de obicei oameni din businessuri adiacente IT-ului, nu din domeniul propriu zis. Dar cei mai multi sunt cei cu care acesta deja a mai lucrat si pe care, daca nu-i poate ajuta el direct, ii recomanda mai departe pentru a ave o rata de succes cat mai mare. Are si o regula. Investeste doar cateva zeci de mii si prefera sa fie actionar minoritar.

Sursa foto: Business angel, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri