Ministerul Afacerilor Interne (MAI) le face un cadou profesional angajatilor sai de Ziua Nationala a Romaniei. Aproape 20.000 de persoane, din care 3.800 de ofiteri, vor avansate in grad de ziua lor, anunta institutia condusa de vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit MAI, de 1 Decembrie vor fi inaintati in grad 3.794 de ofiteri si 15.637 de maistri militari, agenti de politie si subofiteri. Cei mai multi dintre ofiterii si agentii care urmeaza sa fie avansati in grad cu acest prilej sunt cadre ale Politiei Romane - 2.272 de ofiteri si 5.402 de agenti.

Intre structurile cu un numar mare de angajati avansati se numara si Jandarmeria Romana, cu 255 de ofiteri si 4.570 de maistri militari, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, unde vor fi avansati 200 de ofiteri si 4.114 de maistri militari, si Politia de Frontiera, unde vor trece la gradul urmator 151 de ofiteri si 1.025 de agenti, scrie Mediafax.

Potrivit legii, politistii pot fi avansati in gradul profesional urmator cu ocazia zilei Armei din care fac parte, precum si a Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie, iar pentru merite exceptionale, in tot cursul anului. De asemenea, cadrele militare pot fi inaintate in grad inainte de termen, anual, de ziua Armei si la 1 Decembrie.

roibu / Shutterstock.com

Sursa foto: Soldati romani/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri