Studentii la medicina de la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School din Statele Unite ale Americii invata despre tulburarile psihice urmarind episoade din serialul "Seinfeld" (1990), regizat de Andy Ackerman, informeaza cbsnews.com, citat de Mediafax.

Anthony Tobia, un profesor de psihiatrie la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School, a apelat la o metoda neconventionala de a le preda studentilor. Acesta a creat o baza de date a punctelor de predare din toate episoadele serialului "Seinfeld".

Astfel, studentii la Medicina din anii III si IV trebuie sa urmareasca doua episoade ale serialului, in fiecare saptamana, dupa care sa discute despre psihopatologia demonstrata in fiecare.

"Ai un grup foarte divers de trasaturi de personalitate care se adapteaza greu la nivel individual. Cand ai toti acesti prieteni impreuna dinamica este de asa natura, incat se creeaza un complot: trasaturile obsesiv-compulsive ale lui Jerry combinate cu trasaturile schizoide ale lui Kramer, cu incapacitatea lui Elaine de a avea relatii serioase si cu George care este egocentric", a declarat Tobia.

Studentii se aduna la masa si analizeaza episodul difuzat cu o noapte inainte. Marlene Wang, studenta in anul III, spune ca acest exercitiu ofera exemple mult mai practice decat cele dintr-un manual. "In acest fel, ií ofera o imagina mai solida despre patologie si nu-ti ofera doar cuvinte", a spus Wang. Tobia a scris si o lucrare academica in care analizeaza cinci dintre iubitii lui Elaine pentru a explica tulburarile delirante.

Seinfeld este cunoscut ca "serialul despre nimic". Difuzat in anii '90, a avut noua sezoane, a fost vizionat de peste 30 de milioane de telespectatori si i-a adus actorului american Jerry Seinfeld un salariu de 14 milioane de dolari pe episod.

La multi ani, Seinfeld! 10 lectii despre leadership, economie si comunicare cu Jerry, George, Elaine si Kramer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri