Raluca Ada Popa este cel mai bun student roman din strainatate in anul academic 2013-2014. Distinctia i-a fost acordata la cea de-a sasea editie a Galei Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), organizata la Palatul Parlamentului.

Premiul a fost anuntat de Ionel Vlad, presedintele Academiei Romane. Tanara, originara din Sibiu, a finalizat in 2014 studiile doctorale in informatica la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, una dintre cele mai prestigioase universitati din lume.

Raluca Ada Popa este autoarea unui soft care protejeaza datele confidentiale. Proiectul CryptDB este folosit de companii de renume precum Google (incepand din 2013), SAP AG si Lincoln Labs. Tanara a creat si softul Mylar, care ascunde conversatii si date (dezvoltat si publicat in 2013-2014), iar acum este folosit de spitalul Newton-Wellesley din Boston.

"Teza mea de doctorat contribuie la protejarea datelor confidentiale sau private impotriva hacker-ilor si a castigat premiul Sprowls pentru cea mai buna teza in informatica de la MIT. In anul 2013-2014, am aplicat la pozitii de profesor universitar. Dupa interviuri, mi s-au oferit posturi de profesoara la toate facultaţile de varf din lume inclusiv MIT, Stanford, Berkeley, Harvard, Princeton etc. Am decis sa accept oferta de la Berkeley si voi incepe munca de profesoara acolo in 2015", a spus Raluca Ada Popa in descrierea de pe site-ul evenimentului Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS).

Cei mai buni studenti romani premiati la Gala LSRS

Ionut Budisteanu a fost desemnat cel mai bun student din Romania al anului universitar 2013-2014. Tanarul este student la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti si este cunoscut in lume pentru inventiile si rezultatele sale la concursurile internationale.

Sergiu Iliev - cel mai bun student roman din Europa (studii universitare). Tanarul, orginar din Navodari, studiaza inginerie aerospationala la Imperial College London, in Marea Britanie. Vrea sa devina pilot, apoi astronaut in cadrul NASA sau ESA.

Madalina Vlasceanu - cel mai bun student roman in America de Nord (studii universitare)

Antonela Vieriu - cel mai bun student roman la categoria Erasmus

Viorica Raluca Contu - cel mai bun student roman la categoria "Alte continente"

Cea de-a sasea editie a Galei Studentilor Romani din Strainatate a premiat tinerii romani cu cele mai bune rezultate pe plan academic si extracurricular in strainatate. La eveniment au participat aproximativ 800 de studenti, absolventi, personalitati ale societatii romanesti, diplomati, reprezentanti ai societatii civile si jurnalisti.

Sursa foto: Raluca Ada Popa/www.facebook.com/lsrs.romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri