Endava, companie de servicii IT, vrea sa angajeze 150 de persoane in sediul din Bucuresti, pana la sfarsitul anului. Astfel, numarul angajatilor creste cu 30%, de la 300 pana la 450 de salariati.

Esti un candidat potrivit pentru Endava?

Compania IT cauta dezvoltatori si personal pentru testare, dar si project manageri, business analysti, scrum masteri (n.r scrum: metoda de gestionare a proiectelor specifica programarii agile) si manageri pe zona de suport IT, potrivit Alexandrei Chivu (foto), director de resurse umane la Endava Bucuresti, prezenta la emisiunea WALL-STREET 360.


Broadcast live streaming video on Ustream

Cat de greu este sa recrutezi in IT? Dificultatea unui proces de recrutare variaza in functie de diversi factori, de la brandul de angajator la pozitia deschisa in acel moment, de cat de atractiva este ea sau cat de dificil este de gasit acel profil pe piata. "Noi, ca strategie, ne propunem sa platim peste media pietei, undeva la 60% peste media pietei. Ne dorim foarte mult ca, pe langa a oferi un salariu competitiv, sa oferim un pachet angajatului, si anume un pachet care sa se focuseze pe dezvoltarea sa personala, pe oportunitatile si expunerea vizavi de client pe care le au in cadrul organizatiei si pe oportunitatile de a promova in cadrul organizatiei. Pachetul nostru nu se orienteaza strict spre zona salariala", a declarat managerul de HR in cadrul Endava Bucuresti.

Zona salariala in IT a devenit "din ce in ce mai hot", in special incepand cu anul 2014, cand o serie de jucatori noi au intrat pe piata fortei de munca, a completat Alexandra Chivu.

Domeniul IT, cu posturi de programator, web developer, quality engineer, technical support, conduce la capitolul cresteri salariale in 2014. Asa ca IT-istii au primit in plus la salariu intre 20% si 40% anul trecut, potrivit datelor oferite de specialistii in recrutare. Majorarile vin in conditiile in care salariul unui junior programator, de exemplu, este de la 600 de euro/luna, potrivit specialistilor de la companiile de recrutare.

Endava angajeaza si in Pitesti

Endava va angajat 50 de specialisti in IT si pentru sediul din Pitesti pana la sfarsitul anului. Planurile companiei sunt, insa, sa dubleze numarul angajatilor din sediul din Pitesti in urmatorii trei ani. Aproximativ 40% dintre angajatii din acest centru vor fi recrutati prin programul Endava dedicat absolventilor IT.

Compania a ales sa deschida un nou sediu in Pitesti datorita potentialului de dezvoltare al acestui oras, mai ales daca sunt luate in considerare progresul recent si planurile de investitii in infrastructura, precum si potentialul universitatii din Pitesti, care are o oferta bogata in studii tehnice. Apropierea fata de Bucuresti, fapt ce asigura o comunicare rapida si usoara intre cele doua centre, a reprezentat un alt factor important in alegerea orasului Pitesti pentru noul centru Endava.

Investitiile realizate de Endava in primele 12 luni de la inaugurarea sediului din Pitesti vor depasi 125.000 euro, iar pentru al doilea an de activitate, compania estimeaza investitii similare.

In afara Capitalei, Cluj-Napoca este un pol al IT-ului, un domeniu in care lucrurile sunt puse pe roate datorita tinerilor specialisti din zona. Din acest motiv, dar si datorita investitiilor din ultima vreme, Clujul este vazut ca un Silicon Valley al Europei.

In ultimii doi ani, Endava a inregistrat o crestere cu peste 80% a numarului de angajati in Romania si continua sa fie foarte activa in recrutarea de specialisti IT pentru celelalte trei centre de dezvoltare si suport pe plan local, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, unde compania numara peste 1.200 de angajati.

Endava are aproape 1.700 de angajati full time. Cu sediul central la Londra, Endava are birouri in Marea Britanie, SUA, Germania, Romania, Macedonia si Moldova si un venit anual de 64 milioane de lire sterline (peste 81 milioane de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri