Romanii trebuie sa fie disponibili sa faca schimbari si sa-si arate angajamentul fata de compania la care ar putea lucra, daca vor sa scape de statul de candidat sau de stampila de somer. Si asta pentru ca experienta din CV nu mai este singura cheie catre contractul de munca.

"Una din calitatile candidatului ideal ramane disponibilitatea sa. De la a se adapta diferitelor proiecte, pana la gradul de incarcare, un angajat care poate sa dovedeasca ca face fata schimbarilor de situatie o sa fie preferat unuia rigid", sustine Mihaela Feodorof, managing partner si consultant resurse umane la Yourway Life & Career Counseling, companie care ofera programe de dezvoltare organizationala pentru firme si consiliere pentru tineri.

Dar pana la disponibilitatea ta, un criteriu elimininatoriu ramane competenta, "dovada vie" ca ai obtinut rezultate la fostul job, dupa cum sustine consultantul in resurse umane. Atitudinea proactiva, comunicarea eficienta si angajamentul persoanei sunt abilitati si calitati pe care angajatorii stau cu ochii in procesul de selectie, indiferent daca vorbim de pozitii deschise pentru studii superioare sau medii.

"In ceea ce priveste profilul angajatorilor, este lesne de inteles ca multinationalele sau companiilor autohtone cu istoric au deja apetit pentru selectia candidatilor cu care impartasesc aceleasi valori. O alegere nefericita dauneaza mediului organizational si costa mai mult decat un angajat nepregatit. Comportamentele angajatilor sunt cele care propulseaza echipa si rezultatele, in egala masura cu cunostintele aplicate", completeaza Mihaela Feodorof.

Specialistul in consultanta este totusi convins ca angajarile vor avea un trend ascendent. Cum in perioada crizei multe angajari au fost facute doar dupa aspectul financiar, si anume un salariu necorespunzator postului, au fost selectati candidati care nu aduc plus valoare companiei pe termen lung. Asadar, Mihaela Feodorof sustine ca acestia vor fi inlocuiti sau companiile vor angaja oameni competenti care sa-i coordoneze si sa-i invete.

Sursa foto: Businessman/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri