Elevii si studentii care vor sa se inscrie la o facultate din strainatate pot consulta ofertele universitatilor din Europa, America si din alte zone din lume la World Education Fair. Peste 40 de universitati straine isi prezinta ofertele in acest weekend, 21 si 21 februarie, la hotel Athénée Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 10.00 si 17.00.

La aceasta editie vor participa peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Spania, Elvetia si, in premiera, reprezentanti ai unor universitati din Italia, Liechtenstein si Noua Zeelanda. Reprezentantii acestora le vor oferi studentilor si elevilor de liceu toate informatiile necesare despre studiile universitare de licenta, master si MBA.

"Prezenta in numar din ce in ce mai mare a universitatilor din strainatate la targ arata interesul crescut de a cunoaste si de a dialoga direct cu elevii si studentii romani interesati sa studieze in afara tarii. Avem deja universitati care participa in mod regulat la targul nostru, cum ar fi University of Groningen din Olanda, Swiss Education Group din Elvetia si Universitatea Sunderland din Marea Britanie", a declarat Svetlan Danev (foto), director IntegralEdu, compania care organizeaza anual targul World Education Fair.

O premiera la acest targ sunt patru universitati din Italia, Università degli Studi del Piemonte Orientale “Amedeo Avogadro”, Universitatea din Pisa, MIP Politecnico di Milano si University of Rome Tor Vergata. Tot in premiera vor participa la acest targ University of Liechtenstein si o universitate cu renume in domeniul hotelier din Noua Zeelanda, Pacific International Hotel Management School.

Top 3 destinatii de studiu cautate de tinerii romani

Reprezentantii IntegralEdu estimeaza ca, in acest moment, peste 45.000 de studenti romani studiaza in strainatate. Destinatia preferata ramane in continuare Marea Britanie. Numarul elevilor si studentilor romani care au ales sa aplice pentru a studia in aceasta tara a crescut cu 25% in 2014 comparativ cu 2013, de la 2.340 de aplicanti la 2.930.

Desi conditiile de admitere in universitatile britanice s-au inasprit, acestea sprijina tinerii romani care doresc sa studieze prin programe de informare si consultanta, pentru a pregati toate detaliile necesare admiterii si pentru a alege universitatile potrivite.

Guvernul Marii Britanii ofera pana la 9.000 de lire sterline pe an pentru studii de licenta, rambursabili doar dupa terminarea studiilor, gasirea unui loc de munca si atingerea unui anumit nivel salarial. In topul primelor trei destinatii de studiu se mentin, pe langa Marea Britanie, Danemarca si Olanda.

Ce vor romanii sa devina

Specializarile cautate de romanii care pleaca sa studieze in strainatate sunt arhitectura, economie, IT, drept international, drept european, turism si cele cu profil tehnic. Tendinta ultimilor ani a fost adaptarea specializarilor la situatia actuala a economiei si a solicitarilor pietei, pentru ca studentii sa fie pregatiti pentru viitoarele joburi.

"Criza economica a reprezentat un semnal important pentru sistemele educationale din Europa si nu numai. Este esential sa punem accent pe educatie, pentru a evita pe viitor situatiile asemanatoare. Strategia UE2020 ne dovedeste inca o data responsabilitatea pe care o avem cu totii pentru viitorul nostru. Acum, cand toate sistemele de educatie se schimba, universitatile si-au deschis portile pentru studentii din toata lumea si si-au extins numarul de specializari pentru a se adapta nu numai la nevoile curente ale societatii, cat si la cele viitoare", a mai spus Danev.

Gradul de angajabilitate

Pentru a atrage cei mai buni studenti, din ce in ce mai multe universitati aleg sa faca publice date statistice referitoare la gradul de angajabilitate al absolventilor lor. The Guardian, de exemplu, este o sursa importanta de informatii de unde viitorii studenti pot afla gradele de angajabilitate pe care le ofera universitatile vizate din Marea Britanie. Pentru 2015 in top se afla Cambridge University, Oxford si St. Andrews cu rate de peste 79%.

World Education Fair are loc si in alte orase din tara, in perioadele urmatoare:
23 februarie – Ploiesti – Hotel Central Ploiesti
24 februarie – Brasov – Kronwell Hotel
25 februarie – Piatra Neamt – Central Plaza Hotel
26 februarie – Suceava – Hotel Zamca
27 februarie – Iasi – Grand Hotel Traian
Toate aceste evenimente au loc in intervalul 18.00 – 20.00.

Prezenta in Romania din anul 2009, IntegralEdu este o companie de consultanta in educatie si reprezinta peste 250 de institutii de invatamant din Europa si SUA.

Sursa foto: Absolventi/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri