Companiile cu capital privat 100% romanesc, o “specie rara” de altfel, stau sa dispara daca statul nu va face nimic pentru a ajuta in vreun fel aceasta nisa. Paradoxal, autoritatile sunt deranjate ca investitorii nu vin si atunci cand vin, exporta, mai apoi, creierele pentru a beneficia la maximum de cunostintele lor, scrie CariereOnline.ro. Dar pana sa ajungem sa analizam problema de fond, datele care sosesc de la oficialii mediului de afaceri ar trebui sa ne puna pe ganduri.

Cifrele despre companiile romanesti cu capital integral romanesc sunt foarte dezamagitoare, mai ales atunci cand vin de la oficiali. „La noi in tara, companiile cu capital privat romanesc sunt doar 389 care au cifra de afaceri de pana in 20 de milioane de euro, iar cele cu cifra de afaceri intre 20 si 50 de milioane de euro nu sunt decat 76. Cele cu afaceri de peste 100 de milioane de euro nu sunt decat 55”, a declarat Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romaniei (CCIR).

Cititi mai mult despre problemele afacerilor cu capital romanesc in CariereOnline.ro.

Foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri