Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat deblocarea a 119 posturi pentru angajarea personalului necesar functionarii centrului de chirurgie cardiovasculara pediatrica de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", centru care va fi deschis anul acesta, a anuntat ministrul Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a vizitat, marti, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu", inclusiv centrul de chirurgie cardiovasculara si Unitatea de Primiri Urgente (UPU), departamente aflate in constructie. "In acest an vor fi finalizate doua departamente foarte importante din cadrul unitatii sanitare, UPU si centrul de chirurgie cardiovasculara. Ministerul Sanatatii a deblocat deja 119 posturi pentru angajarea personalului necesar functionarii centrului de chirurgie cardiovasculara. Chiar saptamana aceasta se va organiza primul concurs pentru ocuparea postului de chirurg cardiovascular", a declarat Banicioiu, potrivit Mediafax.

De asemenea, ministrul a vizitat Sectia de chirurgie plastica si reparatorie care a fost modernizata si reabilitata. Lucrarile la centrul de chirurgie cardiovasculara vor fi finalizate pana la inceputul lunii mai, urmand ca departamentul sa fie echipat complet cu aparatura moderna necesara, din fonduri asigurate de Ministerul Sanatatii, si sa fie deschis in acest an.

Departamentul va fi un centru de excelenta in domeniul chirurgiei cardiace pediatrice, realizat in cadrul unui proiect al Clubului Rotary sprijinit de Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucuresti. Potrivit statisticilor oficiale, peste 1.000 de copii cu probleme cardiace se nasc anual in Romania, fruntasa in Europa la numarul de copii cu boli de inima. In acest moment, peste 20.000 de copii au nevoie de o operatie pe cord, 1.500 avand probleme grave si necesitand interventii chirurgicale de urgenta. Cinci mii de copii cu boli cardiace mor in fiecare an in Romania pentru ca nu sunt diagnosticati corect si tratati la timp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri