Este randul tau sa pui intrebarile! Ce ar trebui sa il intrebi pe angajator pentru a-l impresiona?

Nu te duci la interviu numai pentru a raspunde la intrebarile angajatorului. Te afli acolo si pentru a pune intrebarile potrivite; nu numai ca acestea te ajuta sa afli daca jobul respectiv este intr-adevar ceea ce cauti dar iti si pot oferi oportunitatea de a te diferentia de ceilalti candidati care nu se axeaza decat pe raspunsurile pe care le dau intervievatorului. Vrei sa-i arati acestuia ca esti cat se poate de pregatit si de interesat, asa ca data viitoare cand te duci la un interviu inarmeaza-te cu intrebarile care sa ii confirme angajatorului faptul ca tu esti candidatul ideal.

1. Care este cea mai mare problema cu care se confrunta echipa cu care voi lucra si cum as putea contribui la rezolvarea sa?

Conform Forbes.com, este bine sa evidentiezi faptul ca “deja te gandesti la modul in care ai putea ajuta organizatia”. De asemenea, aceasta intrebare il determina pe angajator sa isi imagineze cum ai putea face fata problemelor intampinate de catre ehipa; ii va veni mai usor sa te aleaga pe tine deoarece va asocia imaginea ta cu succesul viitor al echipei.

2. Care sunt abilitatile esentiale pe care doriti sa le aiba candidatul ideal?

Probabil ca deja stii ce vrea angajatorul de la candidatul ideal, insa asta nu ar trebui sa te opreasca sa pui aceasta intrebare care arata faptul ca esti interesat de asteptarile acestuia. Astfel, intervievatorul va aprecia faptul ca ii oferi posibilitatea de a pune cartile pe masa si de a-ti spune exact ceea ce vrea de la tine.

3. Ce v-a placut cel mai mult de cand ati inceput sa lucrati aici?

Raspunsul angajatorului te va ajuta sa-ti dai seama de cat de multumiti sunt angajatii organizatiei si il va determina pe acesta sa se deschida fata de tine; vei avea ocazia sa te apropii de el intr-o oarecare masura intrucat iti va dezvalui propriile sentimente privind mediul de lucru.

4. Care este cel mai important lucru pe care il voi putea realiza in primele 6 luni?

Esti gata de orice provocare si vrei sa afli ce obiective vei avea oportunitatea de a atinge. Intervievatorul te va privi ca pe un candidat ambitios dispus sa lucreze intens pentru a avea parte de cat mai multe realizari chiar si in primele luni.

5. Care sunt cele mai importante oportunitati pe care acest job le pune la dispozitie?

Potrivit The Guardian, aceasta intrebare ii demonstreaza angajatorului ca vrei sa progresezi cat mai mult, scotand in evidenta faptul ca “esti nerabdator sa iti imbunatatesti abilitatile si sa contribui la succesul organizatiei” fapt care il va face pe acesta sa te considere un candidat valoros.

6. Aveti vreun dubiu ca nu as putea fi potrivit pentru acest job?

Aceasta este o alta intrebare care iti scoate in evidenta calitatile; vei arata ca nu te lasi afectat de faptul ca esti criticat si ca esti dispus sa inveti din experienta altora. In plus, vei putea descoperi noi slabiciuni de care nu erai constient inainte ca angajatorul sa iti spuna cu sinceritate care sunt motivele indoielii sale.

7. Cum ati descrie mediul de lucru?

Potrivit The Guardian, punandu-i angajatorului o astfel de intrebare ii vei oferi acestuia posibilitatea de a te percepe ca pe un candidat care vrea ca mediul pozitiv de lucru sa il ajute sa exceleze in ceea ce face. Din nou, accentul va cadea pe dorinta ta de a progresa si pe faptul ca iti cunosti propriile limite intrucat esti constient de ceea ce ai nevoie pentru a da tot ce este mai bun din tine.

8. Daca ar fi sa incep de maine lucrul care ar fi prioritatea mea?

Pe langa faptul ca vei afla mai multe lucruri despre aceasta functie, vei parea foarte dornic sa te apuci cat mai repede de munca, aratandu-te “interesat de ce trebuie sa inveti pentru a incepe in forta”, conform publicatiei online brazencareerist.com. In plus, poti apela iar la trucul despre care am scris mai sus: angajatorul va fi nevoit sa isi imagineze situatia in care tu ai fi ales sa ocupi functia respectiva.

9. Ce puteti sa imi spuneti despre planurile pe care le aveti pentru viitor in ceea ce priveste organizatia?

Inainte de a pune aceasta intrebare ai putea mentiona noutatile cu care esti la curent privind organizatia respectiva pentru a pune in lumina faptul ca te-ai documentat bine inainte de a veni la interviu. Angajatorul va aprecia cu siguranta interesul tau si efortul pe care l-ai depus pentru a te face remarcat.

Sursa foto: Interviu, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri