Sa ne imaginam ca aseara ai avut o epifanie. Ai adormit si te-ai trezit cu un singur gand: trebuie sa faci o schimbare de cariera. Nu ai vrea sa-ti doar schimbi jobul, ci chiar domeniul de activitate. Nu te-ai multumi cu o promovare, ci simti ca ai nevoie de o schimbare radicala de scenariu.

Motivele sunt numeroase: ai intrat in criza varstei de 30 de ani, te-ai saturat sa faci acelasi lucruri in fiecare zi sau vrei sa evadezi din monotonia care ti-a acaparat intreaga existenta. Ai doar o problema in fata: trebuie s-o iei de la capat, cu zero experienta. Ce faci?


1. Pune-te pe studiat

Nu trebuie sa mergi neaparat la scoala sau te te intorci in banca ca sa inveti ceva nou. Insa e necesar sa incepi sa cunosti macar ABC-ul noii industrii catre care vrei sa te indrepti. Citeste carti sau cursuri online, consulta revistele de specialitate si intra pe blogurile de profil. Vezi daca poti obtine un certificat in zona ta de interes. Afla cine lucreaza deja in acest domeniu si intalneste-te cu omul respectiv. Vezi ce presupune noua cariera, care sunt avantajele si dezavantajele.

Citeste articolul integral pe cariereonline.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri