Colegiul Economic "Costin C. Kiritescu" din Bucuresti va avea, din aceasta toamna, o scoala de comert pentru elevii care vor o meserie in retail. Cei mai buni dintre ei vor primi o bursa lunara de pana la 400 lei si vor beneficia de decontarea transportului in comun pe toata durata studiilor.

Scoala Comerciala Austriaca din Romania - o'Scar este un proiect creat de sapte companii din retail (Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic si kika) si Ambasada Austriei.

Astfel, prin Scoala Comerciala Austriaca din Romania, in liceu vor fi introduse doua clase de invatamant profesional. Programul dureaza trei ani si ofera absolventilor de clasa a VIII-a cursuri de formare profesionala in meseria de comerciant-vanzator in domeniile alimentar si non-alimentar (incaltaminte, fashion, sport, mobilier).

"Atat Ambasada, cat si cele sapte companii privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investitie in societatea romaneasca, pe fondul nevoii de profesionisti in retail. Ceea ce face ca proiectul o'Scar sa fie o alegere de viitor pentru elevi este faptul ca are la baza sistemul dual, o particularitate a invatamantului din tari precum Austria si Germania, care pune un accent sporit pe pregatirea practica si priveste colaborarea dintre scoli si angajatori", a declarat Rudolf Lukavsky, consilier comercial la Ambasada Austriei la Bucuresti.

Pe parcursul anilor de studiu, elevii vor invata de la angajatii din companiile implicate in proiect. Componenta practica a programului are o pondere din ce in ce mai crescuta de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practica), anul II (40% teorie, 60% practica), anul III (28% teorie, 72% practica). Absolventii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european si vor avea prioritate in procesele de recrutare ale celor sapte retaileri.

Inscrierea in program se va desfasura in trei etape, astfel: etapa I – in perioada 8-12 iunie 2015 si pe 15 iunie, etapa II - intre 20 si 21 august 2015 si etapa III – in perioada 3-4 septembrie 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri