Timpul tau este mult prea valoros pentru a-l pierde facand lucruri care nu functioneaza sau care nu te ajuta. Incearca sa-l folosesti cat mai bine si sa-l tratezi ca pe o resursa pretioasa dar limitata.

De prea multe ori actionam si ne traim vietile ca si cum timpul nostru ar fi infinit si va exista intotdeauna o alta zi, iar acest lucru este o mare greseala. Atunci cand suntem la job sau acasa trebuie sa facem tot ce putem pentru noi, pentru prezentul si viitorul nostru. A fi constient de felul in care iti petreci timpul, este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru viata ta.

18 modalitati prin care iti pierzi timpul

1. Fugi de probleme

Indiferent ca este vorba de locul de munca sau de viata personala fuga de probleme nu te va ajuta, deoarece mai devreme sau mai tarziu vei ramane fara locuri in care sa te ascunzi. Confrunta-ti problemele si mergi mai departe.

2. Dai vina pe destin

Fiecare dintre noi are esecuri, lupte, dezamagiri, dar daca incerci sa te concentrezi sa gasesti o solutie, fie ea cat de mica, deja esti pe drumul cel bun. Daca doar iti plangi de mila, nu faci decat sa-ti pierzi timpul inutil.

3. Te minti singur

Poate ca nu-ti place intotdeauna sa auzi adevarul sau sa recunosti atunci cand iti pui piedici singur. Insa ideile si gandurile pe care ti le impui in incercarea de a te minti, te impiedica sa ajungi pe drumul spre succes.

4. Ti-e teama

E in natura umana sa simta frica si de cele mai multe ori avem tendinta de a ne teme de lucrurile pe care nu le intelegem sau pe care nu suntem stapani. Daca iti accepti temerile si le intelegi, te poti elibera de ele.

5. Esti negativist

Concentreaza-te la lucrurile pe care doresti sa le realizezi intr-un mod pozitiv si cu optimism, in loc sa acorzi importanta celor care te dau inapoi.

6. Folosesti cuvantul imposibil

Nu exista un impediment mai mare in drumul spre succes decat sa nu incerci deloc sau sa incerci si sa renunti spunand ca este imposibil.

7. Te grabesti

Succesul ii favorizeaza pe cei care muncesc din greu, acorda timpul necesar si fac tot ce este nevoie pentru a ajunge acolo unde isi doresc. Cand faci tot ce tine de tine, succesul nu intarzie sa apara.

8. Esti cinic

Bunatatea si incercarea de a-i inteleg pe cei din jurul tau stau la baza unei vieti fericite si de succes.

9. Te lasi distras

Inceteaza sa mai pierzi timpul urmarind fantezii si obiecte sclipitoare si concentreaza-te pe lucrurile de care ai cu adevarat nevoie in viata ta.

10. Te lasi condus de egoism

O viata cu adevarat de succes este construita prin daruire, incurajare si abilitatea de a imparti.

11. Gandesti prea mult

Opreste-te din a gandi si analiza prea mult, deoarece nu faci decat sa inrautatesti lucrurile. Gandeste pozitiv si lasa cateodata lucrurile bune sa ti se intample.

12. Stochezi orice

Nu trebuie sa iti umpli timpul si mintea cu absolut orice, asta incluzand orice fel de informatie, emotie sau vorba.

13. Traiesti in negare

Uita-te la viata ta si intreaba-te daca ceea ce faci te reprezinta cu adevarat. Daca nu, inceteaza sa mai negi ceea ce iti doresti si ai nevoie pentru a fi un om de succes.

14. Te folosesti de critica

E mult mai usor sa stai si sa critici, iar de cele mai multe ori este o pierdere de vreme. Lauda si incurajarea sunt cele care iti ofera cu adevarat satisfactii, atat pentru tine, cat si pentru cei din jurul tau.

15. Compari

Gandeste-te ca fiecare are o situatie unica si propriile probleme cu care trebuie sa se confrunte. Inceteaza sa te mai compari cu ceilalti, nu este niciodata productiv.

16. Procrastinezi

Una dintre cele mai mari pierderi de timp este de a lasa lucrurile pe mai tarziu. Nu faci decat sa adaugi stres in viata ta si nu mai esti capabil sa gasesti solutii pentru rezolvarea problemelor.

17. Te plangi

Asumarea responsabilitatii de astazi este primul pas catre a realiza ceva maret maine.

18. Visezi la perfectiune

Cei care fac rar greseli sunt, totodata, cei care rar fac descoperiri si invata cat mai mult. In loc sa cauti perfectiunea, incearca sa faci fiecare moment unul perfect pentru atingerea succesului.

Gandeste-te cate ai putea sa realizezi daca ai renunta la toate lucrurile care te fac sa pierzi timp si te impiedica sa ai succes.

Sursa: inc.com

Foto maine: om de succes, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri