Indiferent ca ai o cariera deja solida sau esti la inceput de drum probabil te-ai intrebat “ce pot face pentru a avea succes?”. Dintre toate lucrurile pe care le poti indeplini, unul singur este cel care te va ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti: munceste din greu!

Oamenii de succes nu se dau inapoi de la a munci din greu, vin mai devreme la job, stau peste program si stiu cand sa depuna un efort suplimentar pentru a face o treaba fantastica. Este important de retinut ca “munca asidua bate talentul”. Exista foarte multi oameni cu studii superioare si talentati, dar care nu sunt dispusi sau capabili sa-si impinga limitele mai mult pentru a deveni oameni cu adevarat de succes. Nu este necesar sa iti sacrifici in totalitate viata personala, dar atunci cand poti munceste mai mult.

6 lucruri esentiale in drumul spre succes

1. Trezeste-te devreme

Poate parea putin amuzant, insa este adevarat. Oamenii care muncesc din greu se trezesc devreme. Incearca sa te trezesti cat poti de devreme, sa faci si alte lucruri pentru tine inainte de a merge la job si vei fi uimit de cate schimbari poti aduce in viata ta. Nu doar ca vei fi mai concentrat si mai productiv dar iti va fi, de asemenea, mai usor sa adormi repede.

Trezitul devreme este, totodata, un exercitiu mental foarte bun. Iti ofera tenacitate si disciplina. Mai mult decat atat, te ajuta sa ai mai mult timp la dispozitie si sa fii in forma intreaga zi.

2. Concentreaza-te pe ceea ce conteaza. In fiecare zi.

Cea mai mare problema pe care o avem astazi la locul de munca este data de lucrurile care ne distrag atentia. Fie ca este vorba de apeluri telefonice, mesaje, e-mailuri, retele de socializare…toate reprezinta o distragere, iar viata noastra este din ce in ce mai absorbita in astfel de activitati. Oamenii de succes isi aloca timpul necesar pentru a se concentra pe primul lucru important pe care il au de facut.

3. Acorda atentie detaliilor

Acest lucru este extrem de important. Cand ai un proiect de finalizat, o prezentare de facut, da tot ce ai mai bun. Este adesea mult mai usor sa faci lucrurile in graba, sa stii ca ai terminat. Fa tot ce tine de tine pentru a te asigura ca munca ta este corecta, completa si realizata cu atentie, pana la cel mai mic detaliu. Oamenii care isi fac treaba cu atentie sporita sunt necesari in fiecare profesie.

4. Asculta mai mult, vorbeste mai putin

Una dintre greselile majore pe care oamenii le fac este ca vorbesc mai mult decat asculta. Si este foarte usor sa faci aceasta greseala, pentru ca mintea noastra lucreaza mereu si simtim nevoia sa spunem ce gandim, iar de cele mai multe ori ascultam doar pe jumatate din ce spun celelalte persoane.

O modalitate foarte buna de a “munci din greu” pentru viitorul tau profesional este sa construiesti legaturi extraordinare cu cei din jurul tau. Acestea ofera incredere, iar de aici iti dezvolti abilitatea de a lucra mai eficient, mai rapid si cu mai multa pasiune.

5. Dezvolta-te. Afla cum sa folosesti instrumentele de care dispui.

Omenii de succes sunt cei care invata mereu. Cand auzi despre ceva nou in domeniul tau incearca sa culegi cat mai multe informatii si sa intelegi despre ce este vorba. Fa din “invatarea continua” un scop al tau.

In ziua de astazi este extrem de usor sa aduni informatii si sa te dezvolti. Mergi la evenimente, conferinte, training-uri, citeste cat mai mult. Nu te lasa intimidat de lucrurile pe care nu le cunosti, totul poate fi invatat.

6. Practica exercitiul mental.

Cunosti sentimentul acela cand te duci la sala si iti impingi limitele fizice? O cariera de succes necesita acelasi tip de rezistenta, insa mentala. Cateodata lucrurile devin coplesitoare, deciziile sunt dificile, proiectele par imposibile, cu toate acestea, trebuie sa mergi inainte. Tenacitatea mentala inseamna sa iti spui “voi trece si peste asta”. Acest lucru inseamna ca trebuie sa fii constient ca poti face greseli, dar sa inveti din ele. Poate nu o sa reusesti sa duci la indeplinire orice proiect, poate o sa ai si discursuri mai slabe, sau vei gestiona o problema gresit. Ridica-te si mergi inainte. Asa este viata: fiecare trece prin esecuri pana ajunge acolo unde si-a propus.

Nu in ultimul rand, cauta o companie unde iti face placere sa lucrezi, cu o echipa in cadrul careia te integrezi si interactionezi cu drag. Nu-ti fie teama sa alegi un job pe care il iubesti, chiar daca nu este atat de bine platit. Daca iti place ceea ce faci, vei munci din greu intr-un mod natural, iar succesul te va ajunge cu siguranta.

Articol realizat de Josh Bersin, CEO al Deloitte Consulting si fondatorul Bersin by Delloite.

Sursa: linkedin.com

Foto maine: om de succes, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri