Unele minciuni sau jumatati de adevaruri pot sa faca diferenta si te ajuta sa treci cu bine de interviul pentru un nou loc de munca.

Exista cu siguranta unele minciuni pe care va trebui sa le spui in scopul de a obtine un nou loc de munca, cu toate acestea nu trebuie sa exagerezi si sa iti atribui skill-uri pe care nu le ai sau sa spui ca ai lucrat intr-un loc despre care tu de fapt nu stii nimic. Unele minciuni pot fi descoperite foarte usor, iar singurul care va avea de suferit vei fi tu.

Minciuni nevinovate care te vor ajuta la interviul pentru un nou loc de munca

1. “Am lucrat doar la aceste companii.”

Daca ai lucrat undeva pentru o perioada scurta de timp sau in cazul in care ai fost concediat sau s-a incheiat intr-un mod nu tocmai placut ar fi mai bine sa nu treci acel job in CV. E de preferat sa treci in CV doar experientele relevante, pozitive si cele care te ajuta sa ai imaginea pe care o doresti.

2. “M-am inteles cu toata lumea la jobul anterior.”

Nimanui nu-i place de absolut toata lumea si exista, probabil, persoane dificile in fiecare companie. Cu toate acestea, e in regula sa spui ca a fost un privilegiu sa lucrezi cu oamenii de la locul de munca anterior, dar fara sa exagerezi cu complimentele.

3. “Pasiunile mele sunt cititul, calatoriile si munca de caritate.”

Daca hobby-urile tale sunt berea, popcornul si vizionarea serialelor probabil nu ar trebui sa le mentionezi pe acestea la interviu. In momentul in care discuti despre pasiunile si interesele tale asigura-te ca acestea se refera direct la locul de munca pentru care ai aplicat si sunt relevante.

4. “Ultimul meu sef a fost extraordinar.”

Unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii decid sa plece de la un loc de munca este relatia nu tocmai placuta cu managerul lor. Dar asta nu e ceva ce ar trebui sa dicuti cu viitorul angajator. Indiferent ce s-a intamplat, vorbeste frumos despre fostul sef si discuta depsre lucrurile pe care le-ai invatat de la el. Daca vei incepe sa te plangi si sa-ti barfesti vechiul angajator, nu vei face decat sa ridci semne de intrebare si sa pari o persoana nu tocmai de incredere.

5. “Am luat in considerare acest job deoarece reprezinta o mare oportunitate pentru mine.”

Motivul real pentru care vrei sa pleci de la vechiul loc de munca are probabil de-a face cu seful, colegii, munca in sine sau salariul, insa nu ar fi indicat sa spui acest lucru. Cel mai bine este sa-i explici noului angajator ca iti doresti noul job deoarece reprezinta o ocazie pe care nu iti doresti sa o ratezi si pe care ai asteptat-o.

6. “Cea mai mare slabiciune a mea este...”

Nu ar trebui sa inventezi ceva, insa nu ar fi bine nici sa spui care este slabiciunea ta reala. Toata lumea minte deobicei cand raspunde la aceasta intrebare. Vorbeste despre ceva care nu-ti afecteaza abilitatea de a face o treaba buna si explica modul in care incerci sa transformi aceasta slabiciune in ceva pozitiv.

Sursa: businessinsider.com

Foto maine: interviu de angajare, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri