Peste patru sute de locuri de munca sunt disponibile in aceasta perioada prin intermediul retelei EURES pentru romanii interesati sa munceasca in strainatate, cele mai multe in tari precum Republica Ceha si Germania.

Astfel, angajatorii din Republica Ceha pun la dispozitie 176 de locuri de munca pentru posturi de operator, lucrator in productie – asamblarea aparatelor de aer conditionat, operator autoclave/asamblor, muncitor asamblare, slefuitor – pilitor, lucrator in prelucrarea lemnului si software support analyst.

In Germania sunt deschise 138 de posturi (asistent medical generalist, factor postal, tamplar/dulgher, fierar - betonist, betonist, agent de paza, agent de securitate, comisionar, sudor MAG, tehnician sisteme de securitate – alarma si supraveghere, optician, manager vanzari, tehnician electrotehnist, tehnician electronica, tehnician electronica – service fibre laser de mare putere, asamblor – montator in productie, mecatronist, operator CNC – strungar/frezor, mecanic auto, operator stivuitor, mecanic echipamente pneumatice si hidraulice).

Un numar de 45 de locuri de munca sunt vacante in Suedia pentru pozitii de vopsitor auto, femeie de serviciu si mecanic auto.

De asemenea, romanii care isi doresc un job in afara granitelor pot opta si pentru Marea Britanie (22 pozitii - ingrijitor persoane, asistent medical, infirmier), Elvetia (10 posturi - ingrijitor copii/au pair), Irlanda (10 posturi - muncitor necalificat/culegator de ciuperci), Austria (patru posturi - dezvoltator software, inginer electric in industria de automobile, programator, inginer software). Locuri de munca sunt disponibile si in Norvegia (trei posturi - bucatar preparate indiene, coordonator de cercetare al U.E in securitatea calculatoarelor), Belgia (doua posturi de sofer camion CE), in Polonia un post reprezentant vanzari si in Spania un post de maseur.

Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicita calificare in domeniu, experienta profesionala anterioara, precum si cunostinte de limba a statului respectiv sau de limba engleza. Persoanele interesate, care au domiciliul in Bucuresti, se pot adresa consilierului EURES din cadrul A.M.O.F.M Bucuresti, strada Spatarul Preda nr. 12, sector 5, telefon 021/316.55.08 interior 233, pentru a fi informate, consiliate si mediate in vederea obtinerii unui loc de munca in strainatate sau pot viziona ofertele accesand site-ul EURES national www.eures.anofm.ro.

Sursa foto: Angajare, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri