Cu greu recunoastem ca anumite decizii pe care le luam nu sunt bune. Asta este calea cea mai sigura care duce la stari de nemultumire si tensiune privind directia in care se indreapta cariera noastra.

Suntem datori fata de noi insine sa ne asiguram ca investim timp si efort intr-un job de care ne pasa cu adevarat, asa ca trebuie sa ne dam seama cat mai repede de semnele care indica faptul ca poate profesia noastra nu ni se potriveste.

1. Nu mai esti motivat sa progresezi

Se poate intampla sa ai o zi proasta si sa nu te implici atat de mult in munca ta, insa in momentul in care aceasta problema persista pentru mult timp astfel incat nu mai simti nevoia de a te dezvolta pe plan profesional probabil ca ar trebui sa te gandesti sa faci o schimbare: ai de ales intre a-ti schimba jobul sau atitudinea ta fata de acesta.

2. Nu iti mai place ceea ce faci

Intrucat pasiunile si interesele tale se schimba pe masura ce trece timpul, cariera s-ar putea sa nu iti mai aduca aceeasi satisfactie; vei avea mereu alte asteptari de la aceasta, iar daca jobul tau nu iti pune la dispozitie anumite oportunitati, vei avea senzatia ca te afli intr-un impas.

3. Astepti cu disperare weekend-ul

Stai cu ochii pe ceas si numeri fiecare minut care se scurge atunci cand esti la serviciu? Atunci probabil ca pentru tine weekend-ul este mai mult decat o simpla sansa de a te relaxa si distra, conform Inc.com; doar atunci simti ca traiesti cu adevarat intrucat esti complet nefericit in timpul saptamanii din cauza jobului.

4. Simti ca esti o alta persoana cand lucrezi

Cei care isi iubesc jobul considera ca acesta este ca un fel de extensie a personalitatii lor; ei se regasesc in ceea ce fac. In schimb, atunci cand locul de munca nu iti permite sa fii tu insuti, iti este greu sa te incadrezi in peisaj si sa dai tot ce ai mai bun din tine.

5. Nu iti face placere sa vorbesti despre munca ta

Eviti pe cat de mult posibil sa aduci in discutie acest subiect tocmai pentru ca te indispune. Chiar daca ai parte de rezultate bune la serviciu, preferi sa nu vorbesti despre acestea pentru ca ele iti reamintesc de sacrificiile pe care le-ai avut de facut pentru a le obtine.

6. Nu iti schimbi jobul din cauza banilor

Daca nu ai fi constrans de situatia financiara, ti-ai da demisia intr-o clipa. Ideal ar fi sa nu luam decizii doar raportandu-ne la cat de mare este salariul, insa nu traim intr-o lume ideala, nu? Cu toate acestea, jobul nu iti ofera doar sansa de a duce un trai decent ci si cea de a evolua pe toate planurile, fie ca este vorba de cel intelectual sau emotional. Investeste intr-un job care chiar daca nu iti pune la dispozitie beneficii materiale te ajuta sa progresezi.

7. Ai renunta imediat la job daca ai sti ce altceva sa faci in schimb

Obiectivele tale profesionale nu iti sunt clare asa ca alegi sa lucrezi pentru un job de care nu esti multumit. De multe ori insa te surprinzi gandindu-te ca ai vrea sa schimbi domeniul; parca ai incerca ceva nou si asta nu din cauza faptului ca a intervenit monotonia. In aceasta situatie ar trebui sa acorzi mai mult timp introspectiei pentru a putea realiza ce anume te-ar putea face fericit.

8. Nu mai inveti nimic nou

Nu ar trebui sa fii indulgent cu situatia in care jobul tau nu iti mai ofera posibilitatea de a acumula experienta si cunostinte noi. Poate vine si momentul in care consideri ca munca ta nu te ajuta sa evoluezi profesional intrucat te limitezi doar la a face acelasi lucru zi de zi fara sa inveti nimic.

9. Primesti in mare parte feedback negativ

Conform Forbes.com, cand primesti constant un feedback negativ in ceea ce priveste rezultatele muncii tale problema nu este data de atitudinea sefului sau de cea a clientilor ci de faptul ca aceasta profesie nu este potrivita pentru tine. Cel mai bine este sa fii sincer cu tine insuti: oare vei ajunge vreodata sa obtii succes investind in jobul pe care il ai in prezent?

Sursa foto: Femeie, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri