Adesea, ne lasam prinsi in valtoarea evenimentelor de zi cu zi la serviciu si uitam ca munca nu trebuie sa ne fie o povara. Iata 10 motive care ar trebui sa ne dea de gandit daca nu cumva este cazul sa schimbam locul de munca, potrivit Business Insider.

Te simti toata saptamana ca intr-o si de luni

Nu este un mit: nu toata lumea se teme sa mearga la munca in fiecare zi. Daca in fiecare zi te trezesti cu un sentiment negativ in ceea ce priveste ziua de munca, poate fi un semn ca trebuie sa te gandesti de ce simti asa. Este vorba despre o anumita sarcina? O anume persoana? Sau doar esti plictisit? Indiferent care este raspunsul, daca acel sentiment nu poate fi indepartat, poate este momentul s ava schimbati locul de munca.

Compania da semne ca se va desfiinta

Daca ai un sentiment ca organizatia in care lucrezi se poate desfiinta, acela este momentul sa o parasesti. Concedierile nu sunt niciodata placute, plus ca este intotdeauna mai bine sa pleci la initiativa ta, decat dat afara de companie.

Toata lumea vorbeste despre cat de rau merg lucrurile in companie

Daca toata lumea vorbeste despre situatia grava in care a ajuns compania, acesta reprezinta un semn evident ca este timpul sa mergi mai departe. Cand nimeni nu mai este multumit, inseama ca nu este doar o problema a ta, ci ca organizatia este intr-o stiuatie grava.

Munca te plictiseste

Daca ceea ce faci la munca te plictiseste, fie ca a devenit repetitiva, ori complexa sau prea tehnica, este un semn ca a venit timpul sa renunti la locul de munca. Cu siguranta, esti in cautarea unui post unde sa te simti mai stimulat si te vei simti mai bine intr-o pozitie care iti solicita mai multa gandire.

Nu avansezi in cariera

Daca vrei sa urci in cariera, iar in compania in care activezi nu ai reusit sa iti indeplinesti acest obiectiv, indiferent de motiv, inseamna ca este momentul sa iti cauti un alt loc de munca. Ai nevoie sa activezi intr-un loc unde talentele sunt recunoscute si unde poti vedea calea prin care iti poti atinge obiectivele de cariera.

Este stresat tot timpul

Stresul constant nu este sanatos dintr-o serie intreaga de motive. Pe langa implicatiile de natura psihologica, stresul cronic are efecte asupra sanatatii carepot sa duca la insomnie si depresie, hipertensiune, atac de cord si accident vascular cerebral. Asadar, daca vrei sa te mentii sanatos, este timpul sa cauti un job mai putin stresant.

Nu iti respecti superiorii

Daca nu iti respecti superiorii, indiferent de motiv, este o problema care se va mentine. Respectul reciproc este primordial ca o relatie de munca sa functioneze si nu poate fi disimulat. Asadar, daca nu iti respecti superiori, cel mai probabil este timpul sa mergi mai departe.

Iti este afectata viata personala

Relatiile pe care le ai in afara serviciului, in special cea cu partenerul sau copiii, nu merita distruse din cauza locului de munca. Daca simti ca legaturile cu ceilalti au de suferit, nu conteaza nici salariul, nici beneficiile extra-salariale, este timpul sa iti schimbi jobul.

Nu te incadrezi in cultura companiei

Daca simti ca nu te incadrezi in cultura companiei, inseamna ca nu mai poti ramane mult la acel loc de munca. Oamenii se simt bine cand sunt in preajma unor persoane cu aceleasi valori. Daca acest lucru nu se intampla la locul tau de munca si daca nu mai crezi in viziunea si misiunea companiei, este momentul sa gasesti o organizatie in care sa te simti mai bine.

Sursa foto: demisie,Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri