Daca ai timp liber, incerci sa iti dezvolti noi aptitudini si vrei sa faci si bani din asta, ar trebui sa iei in calcul o noua activitate care iti poate suplimenta veniturile. wall-street.ro iti prezinta o serie de lucruri pe care le poti face in timpul liber si poti castiga mai bine de 1.000 de euro lunar, potrivit datelor furnizate de compania de recrutare Lugera.

Platformele de freelancing cunoscute la nivel mondial au inceput sa fie tot mai des accesate de romani. Potrivit datelor furnizate de Elance.com, domeniile cele mai accesate de catre freelancerii romani sunt:
• management si finante
• marketing si vanzari
• inginerie
• jurnalism i traduceri
• design si multimedia
• IT si programare

"Veniturile din activitatile pe platformele de freelancing depind foarte mult de nivelul de expertiza, de timpul pe care il dedici, dar si de valoarea profilului tau de pe site (recomandari, proiecte finalizate, feedback—uri primite de la cei cu care ai colaborat), insa, in medie, poti castiga de la 300-400 euro/ luna pana 1.000-1.200 euro/luna. Printre cele mai cunoscute platforme pentru freelanceri sunt: elance.com, guru.com, freelancer.com, 99design.com, peopleperhour.com, microworker.com, odesk.com, crowdspring.com", a declarat pentru wall-street.ro Monica Dona, PR manager in cadrul Lugera.

Iata cateva exemple de joburi de timp liber care iti pot suplimenta veniturile:

Graphic designerii, specialistii in whiteboard animation, video, animatie 2D pot inregistra pe site-urile de freelancing venituri de pana la 1.000 si 1.500 euro / luna, in functie de cat e creativi si experimentati sunt.

Trainer- in cazul acestei pozitii foarte importante sunt anii de experienta in training si de experienta practic in domeniul pe care trainerul livreaza cursuri.Un trainer junior, care livreaza spre exemplu programe pe teme simple, generale poate fi remunerat cu 150 euro/ pe ziua de curs livrat. Un trainer cu experienta de 2-4 ani, poate primi intre 150-300 euro/ ziua de training, iar cei cu experienta practica de peste 5 ani, cu rezultate remarcabile atat ca traineri, cat si in domeniul in care au profesat, pot primi intre 300 si 500 euro/ziua de training. Trainerii care au carti publicate, au tinut speech-uri in fata a mii de oameni si sunt recunoscuti, pot castiga intre 500 si 1000 euro/ ziua de training.

Fotograf sau cameraman - fie ca este vorba de fotografie de produs, fotografie corporate, de concert sau fotografie de eveniment, castigurile difera in functie de nivelul de experienta, portofoliul fotografului pe tipul de fotografie cerut, numarul de ore de procesare post-productie precum si de aparatura suplimentara necesara. Un pret mediu pentru un fotograf/ cameraman cu cel putin un an de experienta este de 50 euro pe ora.

Decorator florar -pentru cei care adora florile, un job ca decorator floral poate fi o optiune pentru a castiga suplimentar. Fie ca aleg sa lucreze pe langa un atelier consacrat sau sa isi gestioneze singuri proiectele, castigurile depind in mare masura de experienta si indemanare, de creativitate, de rapiditate, dar si de anvergura proiectului in care este implicat.

Specialist comunicare online - proiectele pe comunicarea online pot merge de la realizarea unor activitati punctuale: intretinerea unei pagini de Facebook, actualizari de continut in site, redactare de articole pentru blog, postarea de continut pe Linkedin, pana la creionarea si implementarea de strategii de comunicare complexe. In functie de complexitatea proiectului, de nivelul de expertiza al specialistului in comunicare si de rezultatele pe care acesta trebuie sa le obtina la finalul proiectului, castigurile lunar pot fi de la 150 la 1.000-1.500 euro/ luna.

Traducator - proiectele de traducere sau interpretare pot fi si ele surse suplimentare de venit. Daca pentru unele sunt selectati doar traducatori autorizati, pentru altele autorizarea nu este necesara. Fie ca se colaboreaza cu centrele de traduceri, fie ca intri in comunitati de tip proz.com si aplici pe proiectele postate acolo sau esti self-employed, pentru o pagina de traducere (2000 de caractere cu spatii) poti obtine intre 3 si 15 euro. Pretul variaza insa in functie de dimensiunea proiectului, limba sursa, dar si complexitatea terminologiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri