Eu aplaud curajul si sangele rece de care a dat dovada Jenner [Caitlyn Jenner, pana de curand Bruce Jenner] cand a recunoscut public faptul ca este femeie. Numai ca adevaratul curaj al unei persoane transgender (transsexual) se manifesta atunci cand, pur si simplu, se duce la serviciu in fiecare zi. Deci atunci cand face ceva ce Caitlyn nu va fi nevoita sa faca”, spune unul dintre participantii la programul meu de training in leadership, Jeremy Wallace, care este transgender – a devenit barbat – si autorul cartii de memorii „Taking the Scenic Route to Manhood” (in care Wallace isi relateaza suferinta, depresia si confuzia prin care a trecut in copilarie cand a realizat ca, desi s-a nascut intr-un corp de gen feminin, identitatea sa interioara este cea a unui baiat, si apoi arata schimbarile prin care a acceptat sa treaca pentru a avea un corp de barbat, astfel incat sa poata fi el insusi si sa traiasca o viata mai autentica – n.trad.), scrie cariereonline.ro.

In iunie 2015, dupa ce si-a luat numele feminin de Caitlyn si si-a facut mai multe operatii estetice, preferand sa nu dezvaluie public daca si-a facut sau nu o operatie de schimbare de sex, Jenner si-a facut debutul ca femeie aparand pe coperta revistei de lifestyle si moda Vanity Fair – purtand o bustiera alba – intr-o fotografie realizata de una dintre cele mai talentate si mai cunoscute fotografe din lume, Annie Leibowitz. Caitlyn Jenner are acum propria ei emisiune de tip reality-show despre procesul de tranzitie de la un sex la alt sex; averea ei este estimata la 100 milioane de dolari – n.trad.

Jeremy Wallace are dreptate. Statisticile sunt sumbre. In cazul transsexualilor, probabilitatea de a se sinucide este cu 40% mai mare, iar probabilitatea de a fi someri sau fara casa este cu 50% mai mare in comparatie cu media generala a intregii populatii. Adevarul dur este ca, in ciuda aparitiei senzationale a noii Caitlyn Jenner ca femeie, majoritatea transsexualilor raman in cea mai mare parte invizibili, sunt rareori vazuti in mediul unor organizatii mari si cu atat mai putin in roluri de conducere.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Sursa foto: Transsexual/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri