Probabil (ti se pare) ca nu ai timp sa citesti articolul de fata – si nu pot spune ca te invinuiesc cu ceva. Viata trece pe langanoi, suntem in continua miscare, pare imposibil sa tinem pasul cu tot ce se intampla in jurul nostru.

De fapt, mai bine de doua treimi dintre angajati se simt supraincarcati la munca, conform raportului Cornerstone 2014, pentru SUA. Cel mai probabil, si in Romania se aplica – tot oameni suntem. 84% dintre cei chestionati considera ca aceasta supraincarcare nu va scadea ci, din contra, va creste.

In lumina acestei realitati, probabil te-ai gandit care ar putea fi cateva ponturi pentru cresterea productivitatii. Iata cateva „pastile-solutii” de cate un minut fiecare, oferite de BusinessInsider.com, care te pot face sa fii mai eficient si deci mai productiv. Sefii tai nu s-ar putea supara.

1. Tehnica Pomodoro

Managementul timpului este extrem de important pentru productivitate. Tehnica Pomodoro implica schitarea zilei tale de munca pe calupuri de cate 25 de minute fiecare, acest lucru obligandu-te sa ramai foarte focusat.

2. Cum sa meditezi

In doar zece minute poti invata cum sa meditezi astfel incat sa iti imbunatatesti in mod clar viata. Meditatia te ajuta sa te mentii calm, sa alungi stresul si sa aduci claritate vietii tale de zi cu zi. Productivitatea creste de fiecare data cand meditezi constant insa exista si un revers – atunci cand reintri in rutina, productivitatea scade. Vezi aici cum poti medita.

3. Tripleaza-ti viteza citirii

Unii citesc o carte intreaga pe zbor de avion. Cum? Audiobook-urile permit uneori sa asculti o carte la de trei ori viteza normala – creierului ii ia doar 10 minute sa se obisnuiasca, apoi esti gata sa te cultularizezi.

Citeste restul sfaturilor pe Businessinsider.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri