Unul din 10 adulti regreta ca a luat decizii legate de studii pe baza sfaturilor de cariera primite in scoala, arata un studiu realizat de YouGov, scrie publicatia The Telegraph.

“Nu ascultati niciodata sfaturile de cariera pe care le primiti”, spun absolventii, raspunzand unui studiu privind regretele pe care le au legate de educatie.

Cercetarea are la baza raspunsurile a peste 2.000 de britanici si mai arata ca unul dintre cel mai mare regrete al oamenilor este alegerea unui domeniu de studiu fara o idee clara despre cariera pe care voiau sa o urmeze.

Studiul, comandat de Universitatea Arden, a mai evidentiat ca unul din sase absolventi este de parere ca lipsa unei idei clare despre cariera l-a determinat sa faca alegeri proaste cu privire la studii.

Mai mult, aproximativ 1 din 12 persoane regreta ca a studiat pentru a obtine calificari superioare doar pentru a le face pe plac parintilor sau profesorilor. "Tinerii ar trebui sa isi ia un timp de gandire pentru a-si da seama ce li se potriveste si ca au in fata oportunitatea pe care o asteapta", a explicat Philip Hallam, director executiv al Universitatii Arden.

Sursa foto: soapta, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri