Nu, nu e frumos sa manipulezi. Dar cum si minciuna poate fi folosita in scopuri nobile, la fel poti folosi, subtil, manipularea, ca sa iti aduci pe drumul cel bun colegii. Pentru ca sigur ai si tu un coleg care vorbeste prea mult sau prea tare sau unul care nu da niciodata bani pentru cadouri. Desi ii place sa primeasca. Uite cateva sfaturi venite chiar de la autorii cartii Mic tratat de manipulare in folosul oamenilor cinstiti, potrivit revistei Cariere.

Exemple de colegi care calca pe nervi pe toata lumea sunt la tot pasul. In cazul lor, nimic nu functioneaza. Nici daca le spui cu frumosul, nici daca seful le da mail-uri, nici daca esti politicos, nici daca esti dintr-o bucata. Nu-ti mai ramane decit sa apelezi la metode clandestine.

Amorsa

Amorsa este o tehnica de manipulare care consta in a duce pe cineva sa ia o decizie fie ascuzandu-i cateva inconveniente, fie prezentandu-i avantaje fictive.

De exemplu, unul dintre colegii tai cam taie frunze la caini si tu trebuie sa ii faci treaba. Poti intreba: Iesim intre colegi diseara, esti liber?. Daca zice da, ai castigat deja. Spune-i ca, pentru a putea sa ajungeti cu totii la timp, ai nevoie de ajutorul lui pentru un dosar. Faptul ca a raspuns afirmativ la prima intrebare, va mari probabilitatea de a face la fel si la a doua.

Citeste articolul integral pe cariereonline.ro.

Sursa foto: Colegi/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri