Tinerii absolventi sunt invadati adesea cu o multime de sfaturi, o parte dintre ele inutile, dar si unele care le pot schimba vietile. Iata ce ii indeamna Greg Schott, CEO-ul companiei de software MuleSoft.

"Primul lucru pe care l-as spune tinerilor absolventi este acela de a aloca la fel de mult timp in luare deciziilor legate de job asa cum au facut cand au decis colegiul la care sa studieze. Iar dupa ce iau aceste decizii, trebuie sa se concentreze asupra lor", a spus Schott, scrie Business Insider.

De asemenea, el adauga ca tinerii candidati trebuie sa adreseze intrebari angajatorilor in aceeasi masura in care angajatorii ii intervieveaza pe ei. "De multe ori insa sunt surprins sa constat cat de putin s-au documentat candiadtii despre companie inainte de a venit la interviuri", subliniaza Schott.

Managerul ii indeamna pe tineri sa se gandeasca ca la inceputul carierei sunt ca si cum ar fi in varful unei partii de schi.

"Poti sa incerci sa iti planifici sa parcurgi 10 parti din partie, insa nu vei reusi mai mult de doua. Nu vei putea niciodata sa planifici tot traseul. Mai degraba, trebuie sa te asiguri ca ai ales partia potrivita, din muntele potrivit, decat sa iti faci griji daca o vei cobori pe toata sau nu", a aratat CEO-ul.

Sursa foto: tineri, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri