Ai luat interviul pentru jobul mult dorit, la o companie mare. Inainte de a incepe insa lucrul, interlocutorul tau te invita sa luati pranzul impreuna. Cu toate ca, de regula, o astfel de invitatie venita din partea angajatorului este facuta intr-o maniera nonsalanta, casual, ea poate reprezenta ultima ta sansa sa dovedesti ca acesta a luat o decizie buna atunci cand ti-a oferit postul, potrivit revistei Cariere.

Faptul ca nu esti la birou sau in sala de sedinte nu presupune ca te poti purta ca la o masa in familie sau cu prietenii, exista o eticheta specifica. Si 5 detalii care pot face diferenta:

1. „Uita-ti” telefonul

Chiar daca pare o iesire amicala cu viitorul tau coleg, cuvantul potrivit nu este „casual”, cum spuneam mai sus, ci „potential”. Prin urmare, cum nici la primul interviu nu ai butonat telefonul, nu o face nici acum. Iar cea mai buna metoda pentru a rezista tentatiei este sa lasi terminalul mobil acasa ori in masina. Daca totusi nu te poti desprinde de el, pune-l pe silent si tine-l in buzunar. Nu pe masa!

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Sursa foto: cariereonline.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri