Compania farmaceutica MSD promoveaza un executiv roman in Rusia

Compania farmaceutica MSD promoveaza un executiv roman in Rusia

Octavian Popa, director financiar in cadrul producatorului de medicamente Merck Sharp and Dohme (MSD) Romania, va fi promovat la filiala MSD Rusia, unde din 1 septembrie 2015 va ocupa aceeasi functie.

El va face parte din top managementul subsidiarei cu sediul in Moscova.

Rusia este cea mai mare piata a MSD din Europa Centrala si de Est, un business de aproape 500 de milioane de dolari anual. De asemenea, Rusia este una dintre pietele cu cea mai rapida evolutie din lume. In 2014, piata farma rusa a crescut cu 12%, in timp ce pentru acest an se previzioneaza o crestere de 12 - 18%, potrivit IMS Health. In Rusia, MSD ocupa locul 6 (IMS Health) printre jucatorii de profil, avand un numar de peste 800 de angajati.

BCR are un nou CEO: Sergiu Manea este primul roman care va conduce cea mai mare banca din piata de la privatizare

BCR are un nou CEO: Sergiu Manea este primul roman care va conduce cea mai mare banca din piata de la privatizare

Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) l-a nominalizat pe Sergiu Manea, care in prezent ocupa functia de vicepresedinte pentru Corporate Banking si Piete de Capital, drept CEO al bancii, incepand de la 1 octombrie. Manea il va inlocui pe Tomas Spurny.

"Tomas Spurny a decis sa demisioneze si sa paraseasca pozitia de CEO la sfarsitul lunii septembrie 2015, dand curs altor oportunitati profesionale", se arata in comunicatul bancii detinute de Erste.

Tomas Spurny a indeplinit responsabilitatile de CEO pe parcursul ultimilor trei ani si jumatate, cu mandatul de a gestiona un amplu proces de restructurare si redresare financiara a bancii.

Romelectro l-a numit director general pe Cristian Secosan, fost sef pe gaze la Petrom

Romelectro l-a numit director general pe Cristian Secosan, fost sef pe gaze la Petrom

Romelectro are de la 1 septembrie un nou director general in persoana lui Cristian Secosan (47 ani), fost sef al diviziei de gaze si energie la Petrom.

Cristian Secosan a lucrat la Petrom in perioada septembrie 2012-aprilie 2015, potrivit profilului de LinkedIn. Anterior, el a fost CEO al companiei Siemens Romania si director general la E.ON Moldova Furnizare.

Cariera lui Cristian Secosan a fost dintotdeauna legata de sectorul energetic. Absolvent al Universitatii „Politehnica” din Timisoara, Cristian Secosan si-a inceput activitatea la UCM Resita ca inginer, dupa care a activat la ABB Romania - ca manager de proiect, a condus E.ON Furnizare Moldova, a fost directorul diviziei de energie din cadrul Siemens Romania, unde a ocupat si functia de Director General Executiv. Ulterior, Secosan a detinut functia de membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze si energie.

Schimbari majore la Domo: compania numeste o intreaga echipa de management

Schimbari majore la Domo: compania numeste o intreaga echipa de management

Electro-retailerul IT Domo anunta o noua componenta a echipei de management, la putin timp dupa ce compania Family Home Concept SRL, fostul Domo Retail SA, a fost data in judecata de Samsung.

Domo a reactionat pe marginea chemarii in instanta a Samsung printr-un comunicat in care subliniaza ca Domo SRL nu are nicio problema cu furnizorii (legandu-se de mutarea companiei sub noul nume Family Home Concept SRL - n.r.). ""Domo SRL, compania care opereaza brandul Domo, cele 75 de magazine si domeniul domo.ro, nu are nicio problema cu furnizorii sau clientii si orice referire la brand-ul Domo, in contextul solicitarii insolventei de catre Samsung, este eronat si nu are sustinere legala".

Formata din persoane cu experienta in retail, finante, vanzari, marketing, logistica sau resurse umane, noua echipa de management Domo se va ocupa sub coordonarea lui Kim Koellner (CEO al companiei) de implementarea noii strategii de business a companiei si a planului de redefinire, conform companiei.

Enel Romania face noi numiri la conducerea departamentelor de achizitii si reglementare

Enel Romania face noi numiri la conducerea departamentelor de achizitii si reglementare

Enel Romania l-a numit pe Cosmin Trofin in functia de director de reglementare, in timp ce functia de director de achizitii, ocupata anterior de acesta, a fost preluata de catre Giovanni de Vita.

In calitate de director de reglementare, Cosmin Trofin, care a condus departamentul de achizitii al Enel timp de 5 ani, va conduce o echipa de 15 persoane, avand ca obiectiv principal definirea, reprezentarea si promovarea pozitiei companiei pe probleme de reglementare si antitrust.

De asemenea, el va fi responsabil de identificarea tendintei de reglementare pentru evaluarea impactului economic si financiar al reglementarilor asupra liniilor de afaceri locale si de gestionarea problemelor si procedurilor de reglementare si antitrust fata de partile interesate relevante, abordarea si monitorizarea respectarii reglementarilor de catre linii de afaceri locale si definirea strategiei optime la nivel local. Pozitia de director de reglementare a fost ocupata anterior, ad interim, de Toni Volpe, country manager al Enel Romania.

Philip Morris numeste un nou director corporate affairs in Romania

Philip Morris numeste un nou director corporate affairs in Romania

Alexandra Olaru este, incepand din aceasta luna, noul director corporate affairs al Philip Morris in Romania si conduce departamentul care dezvolta si implementeaza strategia de comunicare si de corporate affairs. Ea o inlocuieste pe Sorana Mantho, care a devenit consultant independent.

In aceasta pozitie, Alexandra Olaru este si parte din echipa de management a companiei.

Inainte de a se alatura Philip Morris, Alexandra a lucrat pentru mari companii internationale, printre care Nestlé Romania, Unilever South Central Europe si McDonald’s Romania, pentru care a dezvoltat strategia de comunicare interna si externa si a coordonat toate activitatile de Public Affairs.

Clifford Chance Badea recruteaza doi noi avocati

Clifford Chance Badea recruteaza doi noi avocati

Lavinia Nucu si Andrei Caloian s-au alaturat echipei Clifford Chance Badea pe pozitia Associate, in echipa de Corporate M&A si Real Estate coordonata de Nadia Badea, Partener.

Cu o experienta de peste sapte ani in avocatura de business, Lavinia Nucu a lucrat in cadrul mai multor tranzactii imobiliare, cu precadere pe nisa terenurilor forestiere si agricole. In calitate de avocat pledant, Lavinia Nucu a reprezentat clienti in fata instantelor judecatoresti in cauze de drept civil, drept comercial, drept administrativ si litigii fiscale. Ea a lucrat anterior la TPA Horwath Romania, ultima functie ocupata fiind de Legal Manager.

Lavinia Nucu a absolvit Facultatea de Drept in anul 2004 si are doua mastere in Dreptul Afacerilor, respectiv Dreptul Muncii. Este membru in Baroul Bucuresti din luna aprilie 2005.

Avocata Cristiana Fernbach revine in echipa Noerr din Bucuresti

Avocata Cristiana Fernbach revine in echipa Noerr din Bucuresti

Biroul din Bucuresti al firmei germane de avocatura Noerr o relocheaza pe Cristiana Fernbach in pozitia de avocat coordonator al practicii Proprietate Intelectuala si Tehnologie.

Cristiana Fernbach a lucrat anterior in cadrul biroului Noerr din Berlin, unde s-a specializat in domeniile tehnologiei informatiei si al comunicatiilor.

Printre proiectele in care a fost implicata se numara una dintre cele mai mari tranzactii din regiune – achizitia furnizorului alternativ de servicii de telecomunicatii GTS Central Europe, cu operatiuni in Romania, Ungaria, Cehia si Polonia, de catre Deutsche Telekom Germania.

Elefant.ro a anumit un nou manager de resurse umane

Elefant.ro a anumit un nou manager de resurse umane

Elefant.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online din Romania, specializat in vanzarea de carti si jucarii, are incepand cu luna aprilie a acestui an un nou director de HR, in persoana Alexandrei Chivu.

Anterior, Alexandra Chivu a activat timp de aproximativ trei ani in functia de director de resurse umane in cadrul Endava Bucuresti, companie britanica de servicii IT, potrivit datelor publicate pe profilul personal de LinkedIn.

Sursa foto: Heah hunting, Shutterstock