Compania Google are o politica de acordare de concedii de odihna mai mult sau mai putin populara in randul companiilor de tehnologie. Angajatii pot oferi colegilor zile libere din cele nefolosite de ei.

Astfel, la Google in primii trei ani angajatii primesc 15 zile libere, incepand cu anul al patrulea ajung la 20 de zile de concediu, iar cei care muncesc de sase ani sau mai mult in companie beneficiaza de 25 de zile libere pe an, scrie Business Insider.

Insa partea interesanta, nemaintalnita la alte companii, este ca angajatilor Google le este permis sa ofere celorlalti colegi zile de vacanta.

Totul a inceput in urma cu cativa ani, cand unuia dintre angajati i s-a imbolnavit parintele. El si-a luat zile libere pentru a merge acasa sa aiba de el, insa acesta nu si-a revenit pana la finalul concediului. Angajatul companiei era in situatia de a-si lua concediu fara plata sau de a-si parasi parintele pentru a se intorce la munca. In acel moment, un coleg care cunostea situatia a facut propunerea de a-i oferi cateva zile din concediul sau.

Asa a luat nastere sistemul prin care angajatii Google pot sa doneze zile libere.

"De atunci, am creat politica prin care daca un angajat are nevoie poti efectiv sa ii oferi zilele tale libere", a declarat Laszlo Bock, managerul de HR al companiei.

Sursa foto: Google, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri