Teoria potrivit careia angajatii nu isi parasesc companiile, ci sefii, este din ce in ce mai populara. Dar este ea adevarata? Daca-i intrebam pe angajati, cu totii isi aduc aminte de cel putin un sef care le-a transformat zilele de munca intr-un calvar. Daca vorbim cu managerii, le este greu sa fie de acord, in contextul in care asta ar insemna sa-si recunoasca un esec personal: acela de a nu fi capabili sa fie adevarati lideri, acei lideri pe care angajatii ar fi capabili sa-i urmeze oriunde, oricand. Cine are dreptate?

Potrivit unei analize publicate pe LinkedIn, compania joaca un rol important in decizia unui angajat de a-si da demisia. Managementul executiv este cel care da tonul si cel care stabileste cultura unei companii, cel care stabileste scara salariala si politicile pe care managerii trebuie sa le respecte si sa le transmita mai departe. Relocarile, problemele familiale sau alte situatii care se ivesc, cantaresc si ele greu in momentul in care un angajat se hotaraste sa plece. Asadar, managerii, acei sefi atat de huliti pe atat de multe voci, nu sunt cei care detin puterea absoluta atunci cand vine vorba de angajati.

Cu toate astea, desi compania este cea care arunca de regula zarurile si are o influenta foarte mare asupra a tot ce misca in interiorul ei, managerii de departamente au o influenta la fel de mare. Daca nu mai mare! Sau, cel putin, asa se vede in partea de poveste a echipelor pe care managerii le conduc. Din perspectiva angajatului, managerul este fata si vocea organizatiei. Sa credem altceva ar inseamna sa subestimam intr-un mod grosier rolul pe care il are un manager intr-o organizatie. Managerul este cel care poate atenua impactul unei vesti proaste, cel care poate sa stabileasca ce comportament este permis si, in acelasi timp, cel care poate promova o cultura organizationala a corectitudinii si a intelegerii.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri