Furnizorul de servicii de outsourcing Genpact a derulat un proces amplu de recrutare anul acesta si isi propune sa acopere in total 1.000 de pozitii, pana la finalul lui 2015, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Crina Ilie, vicepresedinte de HR al Genpact pe Europa.

In 2014, echipa locala a Genpact era formata din 2.450 de persoane. In prezent, compania are 2.700 de angajati in Romania, dintre care 2.000 de persoane in Bucuresti si 700 in Cluj.

"Anul acesta, cu proiecte noi si inlocuiri cred ca vom incheia cu circa 1.000 de angajati noi. Intre cei 1.000 sunt incluse promovari intene, transferurile internationale si rotatia personalului. In prezent, avem aproximativ 350 de posturi deschise, dintre care 200 pentru Bucuresti si 150 pentru Cluj", a explicat Crina Ilie.

Compania se uita dupa "fresh-eri"

Genpact cauta, in general, tineri absolventi, vorbitori de limbi straine la nivel avansat, iar stagiile de practica pot reprezenta un avantaj la angajare.

"Angajam in special incepatori, 70% dintre cei recrutati sunt asa-numitii fresh-eri, cu 1-2 ani de experienta sau chiar fara experienta. Criteriul eliminatoriu la angajare este limba straina (germana, franceza, spaniola, si italiana etc.). Nivelul lor de limba trebuie sa fie avansat si sa cunoasca si limba engleza la nivel conversational. Experientele, stagiile de practica sau activitatile anterioare in domenii precum serviciu cu clientii, suport IT, finante si contabilitate sunt binevenite", a aratat Ilie.

Pentru o parte dintre candatii aflati in procesul de selectie, dar care nu ating nivelul de limba cerut, compania pune la dispozitie un program de pregatire cu traineri interni, precum si externi.

"Pornind de la ideea ca mediul de business este diferit de cel universitar, Genpact a creat un cadru in care imbina cursuri de limbi straine cu traininguri adaptate pe domeniile pe care participantii se pot dezvolta ulterior. (...) In cadrul proiectului Gateway candidati aflati in procesul de selectie care nu au nivelul de limba necesar, de exemplu, beneficiaza de un program de 4-6 saptamani de pregatire in care le oferim patru ore de training intensiv de limba straina in fiecare zi si alte traininguri", a precizat vicepresedintele de HR al Genpact pe Europa.

Pe langa nivelul de fluenta intr-o limba straina, Crina Ilie a aratat ca tinerii se pot diferentia prin atitudinea pe care au fata de munca, intr-o industrie cu "incarcare 100%", precum si prin capacitatea de a invata.

Genpact, companie cu activitate in industria de outsourcing, oferind servicii complete si complexe in domeniul proceselor si operatiunilor.

La nivel global, Genpact numara peste 68.000 de angajati si are un istoric pe piata de mai mult de 18 ani, avand 70 de centre, aflate in 19 tari. Compania ofera serviciile in domeniile auto, financiar-bancar, asigurari, farmaceutic, telecomunicatii, transport si logistica.

In Europa, Genpact activeaza in cinci tari, avand 12 centre operationale si un numar de peste 4.000 angajati, furnizand servicii pentru peste 50 de clienti, in 20 de limbi diferite.

In Romania, Genpact este cel mai mare furnizor international de servicii pentru clienti globali si unul dintre cei mai activi angajatori, cu o activitate de zece ani pe piata locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri