Multi tineri pasionati de lumea virtuala a jocurilor video tanjesc dupa un job de tester de jocuri, care, in viziunea lor, reprezinta modalitatea cea mai potrivita de a castiga bani jucandu-se. In realitate, in meserie de game tester angajatii companiilor de profil nu se joaca, ci analizeaza riguros jocul, raportand nefunctionalitati care trebuie imbunatatite, a declarat Grigoriada Stroe, directorul de resurse umane al Ubisoft Romania, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Ubisoft este cel mai mare producator de jocuri video si unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software din Romania, are in prezent 1.300 de angajati in Romania, dintre care 700 lucreaza in departamentul de testare.

Managerul de HR a explicat ca foarte multe persoane "confunda jobul de tester cu un job foarte usor si foarte amuzant", cand in realitate postul implica multa atentie si rigurozitate.

"Foarte multa lume crede ca in pozitia de game tester ne jucam toata ziua la serviciu. Nu este chiar asa, aceasta pozitie presupune multa rigurozitate, atentie la detalii, pentru ca testerii trebuie sa raporteze acele bag-uri sau nefunctionalitati ale jocului. De asemenea, ei lucreaza impreuna cu echipele de productie, pentru a face o corectie in timp real", a explicat managerul Ubisoft Romania.

Sa crezi ca game testerii se joaca, este ca si cum ai crede ca angajatii dintr-o fabrica de cafea beau toata ziua cafea

Reprezentantul Ubisoft a aratat ca testerii nu joaca un joc cap coada, ci analizeaza portiuni din joc, pe care le joaca de multe ori. Mai mult, unele dintre jocuri la care acestia lucreaza sa le imbunatateasca nu sunt adesea din categoriile pe care angajatii le joaca in mod obisnuit, in timpul liber.

"Jocurile lor preferate le pot juca in pauza, nu in timpul programului. Pentru asta avem sala de jocuri", a adaugat Grigoriada Stroe.

Managerul de HR a aratat ca Ubisoft recruteaza pentru departamentul de testare studenti, care au, ulterior, oportunitati de avansare in cadurl companiei.

"Vin aici inca din timpul universitatii, le oferim posibilitatea sa afle despre toate joburile pe care le avem si in celelalte departamente, putandu-si continua cariera pe testare, adica sa avanseze si sa conduca echipe. Sau pot sa mearga in alte departamente, precum productie sau IT, dupa ce urmeaza cursuri interne sau dupa ce termina o facultate de specialitate", a mai spus Stroe.

Circa 7.000 de persoane lucreaza in industria de jocuri video in Romania.

Salariile pentru un tester de jocuri incep de la 400 de euro si ajung la 2.500 de euro pentru cei cu nivel de senioritate, potrivit datelor din piata de profil.

Ubisoft cauta in perioada urmatoare 200 de profesionisti pasionati de industria jocurilor video si IT, cu abilitati de programare in C/C++, PHP, .NET, SQL server, creativi, pasionati si dornici sa lucreze in echipe.

Ubisoft Romania a rulat anul trecut afaceri de 135,7 milioane de lei si a obtinut un profit de circa 5,5 milioane de lei.

Principalele companii care activeaza pe piata de productie de jocuri video alaturi de Ubisoft sunt Gameloft si King.

Sursa foto: game tester, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri