Facem toate eforturile in fiecare zi de munca sa indeplinim cat mai multe sarcini, in cel mai eficient mod, insa rezultatele intarzie sa apara. wall-street.ro iti prezinta un infografic cu principalele motive pentru care iti scade productivitatea la locul de munca, factori prihologici care daca pot fi preveniti, angajatii isi pot desfasura cu succes activitatile profesionale.

Intre principalii factori psihologici care scad productivitatea muncii angajatilor se numara clienti dificili, programul prelungit, precum si nesiguranta locului de munca si discriminarea, se arata intr-o cercetare realizata de compania care ofera servicii de resurse umane Safelandia.

La fel de importante sunt si slaba comunicare intre angajatii din companii sau imposibilitatea de a lua decizii.

Si cum multi dintre angajatori ignora acesti factori de influenta, se trezesc in situatia de a constata ca angajatii lor nu mai sunt la fel de eficienti ca inainte.

Acestia factori pot scadea semnificativ productivitatea in munca

In infografic se mai arata ca tara noastra este printre cele mai slabe in ceea ce priveste implementarea unui plan de actiune pentru prevenirea stresului, abuzului si a violentei la locul de munca. Cu toate acestea, suntem pe locul 3 in clasamentul tarilor europene dupa numarul de companii care folosesc un psiholog angajat sau un contractor la locul de munca. 42% dintre companiile romanesti care au participat la studiul realizat de EU-OSHA (European Agency for Safety and Health at Work) folosesc serviciile unui psiholog pentru angajatii lor.

Sursa foto: angajat obosit, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri