Ce este mai bun decat increderea? Poate putin control? Monitorizarea timpului petrecut de angajati pe internet, in timpul programului de lucru, in alte scopuri decat cele profesionale, a devenit un subiect de interes pentru tot mai multi angajatori.

Este legala insa aceasta abordare? Se incalca dreptul la viata privata din Conventia Drepturilor Omului? Sunt indreptatiti angajatorii sa isi supravegheze „la limita” angajatii? Ce drepturi mai au cei din urma? Irina Uta si Lorena Ciobanu, Associate in cadrul ONV LAW dezbat acest subiect controversat, in exclusivitate pentru cititorii CARIERE.

In 2007, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul britanic la daune-morale, pentru a compensa incalcarea dreptului la viata privata al unei angajate careia ii fusesera monitorizate timp de 18 luni telefoanele, e-mail-ul, traficul de internet si site-urile web vizitate. Pe aceasta cale, CEDO sanctiona incalcarea dreptului la viata privata garantat in baza art. 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri