Cine nu isi doreste sa lucreze in fiecare zi inconjurat de tone de ciocolata? Cristina Cerednicenco este unul dintre acei oameni norocosi, care isi petrece fiecare zi de munca degustand arome noi de ciocolata si inventand gusturi si forme noi, care ulterior ajung pe piata, la consumatorii finali.

Cristina Cerednicenco lucreaza in cadrul producatorului de ciocolata Heidi Chocolat, unde si-a inceput cariera in urma cu 14 ani, in functia de lucrator necalificat, si a ajuns pe postul de Maestru Ciocolatier.

"Eu mi-am inceput cariera in firma Heidi in urma cu 14 ani, ca muncitor necalificat, si am trecut prin toate etapele de productie, prin diferite departamente. Am fost ambalator, apoi am trecut la modelare de figurine, apoi am fost numita asistent cercetare dezvoltare, dupa care in 2013 am devenit maitre ciocolatier (...) Ca fii fii bun in meserie trebuie sa treci prin toate etapele procesului de productie", a spus Cerednicenco.

Ea a adaugat ca in Romania nu exista posibilitatea de pregatire pentru functia de ciocolatier, insa compania i-a pus la dispozitie traininguri in strainatate.

In prezent, conduce o echipa de 13 persoane, parte din departamentul de marketing, care creeaza produse noi si le testeaza inainte de a ajunge pe piata.

"Din 2006 pana astazi toate produsele Heidi mi-au trecut prin maini. Impreuna cu echipa am realizat toate mostrele produselor, care ulterior au iesit pe piata, produse pe care le-am realizat initial manual, pentru ca apoi sa intre in productie", a explicat Cristina Cerednicenco.

Procesul de obtinere a unui produs nou, de la primele mostre la vanzarea in magazine, poate dura de la cateva zile la mai multe luni.

"Pentru crearea de noi produse este nevoie de un amestec de studiu, cu o experienta cumulata in timp si o serie de incercari. Pentru a scoate un produs nou exista pe Internet trenduri, care insa pot sa nu fie pe placul consumatorului tau. Asadar, cel mai bine este sa le incerci intai pe tine si apoi sa le testezi si pe consumator. Astfel, sunt produse care intr-o saptamana sunt gata si sunt produse pentru care facem 100 de variante", a mai spus ciocolatierul Heidi.

14 ani in aceeasi companie

Cristina Cerednicenco activeaza inca de la inceputul vietii profesionale in compania Heidi, insa spune ca experimentarea mai multor functii a facut-o sa nu isi doreasca sa plece din organizatie.

"Este pura pasiune si noroc, noroc pentru ca nu fac acelasi lucru in fiecare zi si pasiune pentru ca nu ma vad facand altceva. Sunt si un consumator de ciocolata, in 14 ani cred ca am luat vreo 20 de kilograme, dar nu pot trai fara ciocolata. Cand sunt in concediu simt nevoia sa fac ciocolata", a precizat aceasta.

A contat foarte mult ca am lucrat pe mai multe functii, de aceea lucrez cu aceeasi pasiune si placere. Nici macar jumatate de zi nu fac acelasi lucru.

Cerednicenco a adaugat ca departamentul pe care il conduce se ocupa de inovatie, de organizare de seminarii si evenimente, precum si suport pentru vanzari si marketing.

Heidi Chocolat este unul dintre liderii segmentului de ciocolata premium in Romania si are 420 de angajati la nivel local. Prezenta in 50 de tari la nivel global, Heidi este cunoscuta pe piete precum cele din Germania, Austria, Marea Britanie, Elvetia, Rusia si China.

Heidi are un portofoliu care cuprinde gamele de tablete Dark, Grand’Or si Gourmet, pralinele Signature si batoanele Grand’Or. Heidi ocupa, de asemenea, un loc important in categoria produselor sezoniere.

Compania a fost fondata in anul 1994 de catre familia elvetiana Laederach, proprietarul companiei Confiseur Laederach AG, un faimos producator de produse de cofetarie si ciocolata premium. In aprilie 2013, Heidi a devenit parte a KEX Confectionery SA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri