Acestea sunt doar cateva dintre semnele care demonstreaza ca poate seful tau nu te suporta.

Oricine isi doreste sa dezvolte o relatie cat mai buna cu seful sau. O relatie bazata pe respect, incredere si loialitate. Suna destul de bine insa nu toti se pot bucura de un mediu de lucru lipsit de conflicte.

Se poate intampla sa dai de un manager care nu te suporta si cum nu poti citi gandurile celorlalti acest fapt nu este intotdeauna atat de evident. Cariera ta poate depinde de depistarea timpurie a semnelor care arata ca seful tau nu te place, intrucat o relatie subreda nu face decat sa te impiedice sa evoluezi in primul rand pe plan profesional.

1. Nu iti cere parerea

Seful tau nu te implica aproape deloc in luarea deciziilor oricat de neinsemnate ar fi acestea. Asta poate indica faptul ca “nu are destula incredere in opiniile tale”, conform Inc.com. Cand ti se cere parerea inseamna ca managerul tau te considera un angajat valoros si ca se poate baza pe ajutorul tau. Vorbeste deschis cu acesta si intreaba-l ce ai putea face pentru a-l ajuta.

2. Nu iti da feedback

Unii sefi nu se pricep cand vine vorba sa evalueze munca angajatilor sai. Un manager care te apreciaza cu adevarat te lauda pentru rezultatele bune pe care le-ai obtinut in urma efortului depus si iti explica unde ai gresit in momentul in care nu ti-ai facut bine treaba pentru ca pe viitor sa stii ce trebuie sa faci. Prin faptul ca iti da feedback, fie ca este pozitiv sau negativ, seful tau demonstreaza ca ii pasa de dezvoltarea ta profesionala.

3. Nu iti zambeste niciodata

Poate ca seful tau are o zi proasta; are prea multe probleme pe cap ca sa iti acorde atentia necesara. Insa atunci cand te simti exclus din echipa ta deoarece acesta le zambeste colegilor tai dar pe tine te ignora este posibil ca ceva sa nu fie in regula cu atitudinea managerului tau fata de tine.

4. Nu te baga in seama

Nu iti raspunde la mesaje si evita sa inceapa o conversatie cu tine? Probabil nu reprezinti o prioritate pentru el din cauza faptului ca nu te place. In astfel de situatii cel mai bine ar fi sa ii arati acestuia ca intalnirile voastre conteaza mult pentru tine motiv pentru care ai vrea ca acesta sa iti acorde putin timp pentru a putea discuta despre sarcinile tale si despre succesul companiei.

5. Te critica mereu

Nu este niciodata multumit de munca ta. Desigur, critica constructiva este intotdeauna binevenita. Daca seful tau se poarta destul de aspru numai cu tine ar trebui sa iti pui intrebari. Este din cauza faptului ca nu faci nimic bine sau ca nu te are la suflet? Este putin probabil ca tot ceea ce faci este gresit; managerul tau ar trebui sa scoata in evidenta si aspectul pozitiv al muncii tale pentru a te motiva sa te implici si mai mult.

6. Nu ii pasa daca pleci

Potrivit Themuse.com, managerul va incerca sa te convinga sa nu parasesti compania daca intr-adevar are o parere buna despre tine; isi va da silinta sa nu te piarda pentru ca stie cat de important esti pentru succesul organizatiei. In momentul in care nu isi da interesul, ii este mai usor sa renunte la tine decat sa investeasca timp si efort in cariera ta.

7. Nu iti da explicatii

Cand ceri o marire de salariu si esti refuzat nu inseamna neaparat ca seful tau te uraste. Exista numerosi factori care stau la baza acestei decizii. Cu toate acestea, refuzul ar trebui sa fie insotit de niste explicatii: cata vreme managerul tau nu iti spune ce anume iI determina sa ia anumite decizii in privinta ta este posibil sa nu contezi prea mult pentru el, conform Forbes.com.

8. Nu este niciodata de acord cu tine

Nu apuci sa iti pui in aplicare ideile pentru ca seful tau le respinge; pentru orice raspuns ai da acesta gaseste un contraargument. Ca sa il castigi de partea ta, intreaba-ti managerul ce ar trebui sa faci pentru a obtine rezultatele pe care acesta si le-ar dori. Daca nu se arata dispus sa colaboreze cu tine, poate ar fi vremea sa te gandesti la alt job.

9. Iti da numai sarcini neplacute

Iti revin sarcinile pe care ceilalti le resping si asta te face sa te intrebi daca seful are ceva cu tine. Cel mai probabil acesta este si cazul. In plus, faptul ca te implica in proiecte mici sub nivelul experientei tale ar trebui sa te puna pe ganduri. Pe de alta parte, acesta iti poate da sarcini pe care stie sigur ca nu ai cum sa le termini pentru a te pune intr-o lumina proasta.

10. Isi asuma meritele pentru ideile tale

Un angajator inselator iti fura mereu ideile pentru a parea mai inteligent in ochii celorlalti. In loc sa isi exprime aprecierea fata de realizarile tale, acesta prefera sa isi insuseasca ideile tale, punandu-te astfel intr-o situatie delicata.

Sursa foto: JrCasas, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri