Viata functioneaza cu implinirile pe care le ai cand iti cauti si iti gasesti valorile. Satisfactia pe care o ai atunci este mai mare ca orice succes material din lume” - Este mesajul pe care Sandra Pralong, consilier de stat la Presedintia Romaniei, l-a transmis participantilor la al VIII-lea Atelier de Leadership Moral organizat, saptamana trecuta, de UMANager. Nu a fost un discurs rigid, academic, ci o discutie deschisa, punctata de momente dramatic-amuzante, in care asistenta a fost invitata sa rada si sa participe, dar mai ales sa-si puna in discutie propriile motivatii.

„Banii sau viata?” Va amintiti jocul din copilarie in care eram pusi sa alegem intre cele doua variante? Va amintiti ce raspundeati atunci? Dar acum, v-ati mai pus aceasta intrebare? In aceste zile de noiembrie mai mult ca altadata ne gandim la fragilitatea vietii si la valorile care ne ghideaza in alegerile pe care le facem. Sandra Pralong a pornit tot de la aceasta intrebare, aparent puerila, pentru a-si sustine crezul: ca implinirile pe care le simtim sunt legate mai ales de respectarea si realizarea valorilor in care credem si mai putin de succesul material.

„Cand avem de ales intre bani si viata, invariabil alegem viata. Pentru ca banii sunt o consecinta a faptului ca traim. Ei pot fi refacuti. Banii nu sunt un scop, ci un rezultat, iar ei depind de felul in care alegem sa ne traim viata”. Si nu doar banii depinde felul in care traim, ci si satisfactiile pe care le avem, crede Sandra Pralong. „Viata este expresia valorilor pe care le imbratisam. Menirea noastra e sa exprimam viata sau, mai degraba, viata se exprima prin noi.”

Citeste articolul intregral pe cariereonline.ro.

Sursa foto: cariereonline.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri