Circa 550.000 de tineri s-au inscris la o facultate in anul universitar 2014-2015, potrivit datelor Ministerului Educatiei, care mai arata ca 54% dintre acestia sunt femei. Alta domeniile in care aleg sa studieze, potrivit datelor INS.

Cele mai atractive specializari din invatamantul superior au fost facultatile de Afaceri, administratie si drept (25,3%) si Inginerie, prelucrare si constructii (21,4%).

In etapa urmatoare, la mastere si cursuri si studii universitare, romanii se indreapta preponderent catre Stiinte Ingineresti, Stiinte Economice, Medicina si Farmacie si Stiinte Sociale din Politice.

La polul opus, cei mai putini vor sa se specializeze in Stiinte Agricole si Silvice, Arte sau Arhitectura si Urbanism.

In invatamantul universitar de doctorat si programe postdoctorale domeniile cele mai atractive sunt Stiitele Ingineresti, Medicina si Farmacia si Stiintele Umaniste.

Sursa foto: Poznyakov, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri