Un trainer recunoscut in piata poate sa castige pana la 50.000 de euro pe an, livrand efectiv traininguri in medie opt zile pe luna, a declarat pentru wall-street.ro Octavian Pantis, seful companiei de training si consultanta Qualians.

"Un trainer bun poate sa castige peste 50.000 de euro pe an. Daca este unul foarte bun sau daca are loc o suma de circumstante poate sa ajunga la dublarea acestei sume. Insa nu mai multi de 10-15 traineri din Romania ajung sa castige banii acestia", a spus Octavian Pantis.

"Inca nu s-a ajuns la nivelul de dinainte de criza, insa sunt mari si acum sumele. Cine isi face treaba in orice domeniu castiga, iar in domeniile in care le poti influenta personal poti ajunge sa castigi foarte bine. Media este de 20.000-25.000 euro", a explicat trainerul.

Potrivit acestuia, un trainer dintr-o companie de profil tine in jur de 100 de zile de training pe an, ceea ce inseamna o medie de opt zile pe luna.

Un trainer poate sa livreze traininguri si 3-4 zile pe luna, insa in restul timpului se documenteaza, merge la client, ia feedback.

"Este un business in care se castiga bine si in care barierele de intrare sunt mici. Daca vrei sa te faci medic maine, nu poti, trebuie sa pui deoparte pana la 10 ani, multa rabdare, economii. In training, barierele de intrare sunt zero, daca vrei sa devii trainer maine poti sa o faci, nu exista nicio reglementare care sa iti interzica. Sigur, daca zici ca esti, nu inseamna ca o sa te si cumpere clientii de-a doua zi", a aratat acesta.

Compania de training si consultanta Qualians, detine si franciza TMI in Romania si firma de teambuilding Ecoxtrem. Cumulat, cele trei companii au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,3 milioane de euro, cele mai mai venituri fiind generate de compania de training TMI, respectiv 663.000 euro. In 2015, businessul ar putea creste cu 20-25%.

Piata programelor de instruire a angajatilor a fost estimata la valoarea de 30-40 de milioane de euro in Romania in 2014. Principalii concurenti pe piata de training din Romania sunt CBC Romania, Ascendis, Trend Consult, Equatorial (Achieve Global), Dale Carnegie Training Romania, Hart Consulting, Accelera.

Citeste si Lunch cu trainerul preocupat de timp: Lux in ziua de azi este sa ai timp si sa nu fii prizonierul lui

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri