Copiii cu varste intre 10 si 14 ani vor putea accesa un program de educatie non-formala care ii invata cum sa transpuna in mediu real un concept de afacere.

Noul concept denumit "Kidult" imbina dezvoltarea de abilitati si comportamente prin joaca, explorare si experimentare. Astfel, copii au posibilitatea sa isi dezvolte dezvolte creativitatea, gandirea critica, comunicarea si colaborarea.

Credem mult in nevoia schimbarii paradigmei in care se face educatie in ziua de azi si in nevoia copilului de a aplica cat mai rapid in practica ceea ce invata la scoala. De aceea, in cadrul Kidult, ei vor putea aplica in practica conceptele teoretice dobandite la scoala”, a declarat Ioana Ceausu, co-fondator Kidult.

Programul Kidult este construit din sase module, acestea reprezentand cele sase etape succesive de la ideea de afaceri la implementarea ei, in mediu real. Fiecare modul este astfel construit incat copiii sa isi dezvolte abilitati si comportamente prin actiunile intreprinse pentru implementarea ideii.

“Mai mult, Kidultii isi vor completa cunostintele prin dobandirea de notiuni de baza din project management, finante, marketing, vanzari si tehnologie pe care le vor aplica in practica, in primul rand, in cadrul proiectului. Le vor putea aplica, bineinteles, si acasa sau in cadrul proiectelor de la scoala, pentru a-si dezvolta capacitatea de a lua decizii mai educate cu privire la viata lor”, a explicat Alina Ionescu, co-fondator a proiectului Kidult.

Costul participarii la curs de ridica la 150 de euro de copil.

Cateva exemple de proiecte pe care copiii le vor explora in cadrul programului:

Funky Lemon Stand: Copiii vor crea un stand de limonada de la idee pana la implementarea acesteia, respectiv vanzarea limonadei: proiectarea si construirea efectiva a standului, experimentarea si crearea retetelor de limonada, planificarea bugetului pentru standului, promovarea acestuia in diverse medii, crearea materialelor de promovare, vanzarea efectiva a limonadei;

Cadouri mici pentru oameni mari: Crearea si vanzarea de obiecte artizanale care sa poata fi facute cadou adultilor cu diferite ocazii (sarbatori, aniversari, etc. in functie de anotimpul in care are loc editia programului): identificarea temei cele mai potrivite pentru momentul anului, crearea efectiva a obiectelor, promovarea acestora si crearea materialelor de promovare, planificarea financiara a proiectului, vanzarea cadourilor;

Cultura din perspectiva copiilor: organizarea de evenimente (spectacol, vernisaj) de catre copii de la identificarea ideii de spectacol sau vernisaj, pana la alegerea artistilor, gasirea spatiului de desfasurare, vinderea biletelor si realizarea efectiva a evenimentului.

Programul educational Kidult a demarat in acceleratorul de afaceri, Hubcelerator, din cadrul Impact Hub, in toamna anului 2015.

Sursa foto: Angela Waye, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri