Salariile programatorilor din industria IT pot ajunge pana la 8.000 euro pe luna, in timp ce designerii castiga chiar si 3.000 euro lunar, reiese din datele Digitaljob.ro, prima platforma de recrutare de nisa, dedicata exclusiv industriei digitale si IT din Romania. Acest nivel de remuneratie este valabil in cazul specialistilor cu experienta, care trebuie sa stapaneasca o suita de tehnologii specifice domeniului in care aplica.

Potrivit reprezentantilor Digitaljob.ro, specialistii din industria digital din Romania au putut aplica la joburi de programatori si designeri care ofereau salarii de pana la 8.000 euro / luna, precum si oferte pentru relocare in alta tara, ca Germania sau Olanda, cerintele angajatorilor fiind direct compatibile cu nivelul salarial oferit.

Principala cerinta a angajatorilor a fost stapanirea de catre candidati a mai multor tehnologii specifice jobului pentru care aplicau. Astfel, in cazul programatorilor de mobile, acestia trebuie sa poata lucra cu OOP, Objective C, Swift, Cocoa, iOS si Java, in timp ce programatorilor web si software li se cere experienta in utilizarea HTML, CSS, JavaScript, PHP, mySQL, XML, Java, C++ si Oracle.

Astfel, pozitia cel mai bine remunerata a fost de cea de .NET Chief Software Architect, cu un salariu de 8.300 de euro lunar, urmata de cea de Java Chief Software Architect (7.800 euro pe luna) si de PHP Developer (3.000 euro pe luna).

In ceea ce priveste candidatii la posturi de designer, experienta in utilizarea Adobe Creative Suite este obligatorie. Mai mult, precizeaza reprezentantii Digitaljob.ro, pentru posturile de Web si UX Designer se cer si cunostinte de HTML, CSS si JavaScript. De asemenea, indiferent de domeniul in care aplica, candidatii trebuie sa cunoasca bine limba engleza.

”Angajatorii sunt dispusi sa ofere salarii foarte atractive, insa au si cerinte pe masura. In general, cererea este mai mult pentru persoane cu experienta, dedicate meseriei lor. De aceea, joburile listate pe Digitaljob.ro se adreseaza specialistilor”, a afirmat Marius Dascalu, Strategy and Creative Director 2Fresh, agentia interactiva care a dezvoltat platforma.

Cele mai multe oferte publicate pana in prezent pe platforma, a mai adaugat Marius Dascalu, au fost din industriile software, online si mobile, care insumeaza aproximativ 95% din joburi, precum si pentru pozitii in advertising si gaming. Principalele orase in care se cauta specialisti in aceste industrii sunt Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov.

Circa 100.000 de angajati lucreaza in industria IT din Romania, in circa 14.000 de companii locale de profil.

Sursa foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri