Prima de Craciun ramane principalul beneficiu preferat de companiile si angajatii din Romania cu ocazia sarbatorilor de iarna, potrivit unei analize realizate de General Human Resources, furnizor specializat de servicii de resurse umane. Pe locul doi se situeaza al 13-lea salariu, urmat de tichetele cadou.

„Angajatorii pun tot mai mult accentul pe acordarea de beneficii pentru angajati, atat cu ocazia sarbatorilor, cat si pe tot parcursul anului, in vederea cresterii ratei de retentie in companie si atingerea unui grad de satisfactie cat mai ridicat. Anumite companii ofera de la abonamente avantajoase la sali de sport sau la clinici private, pana la acoperirea costurilor pentru cursuri de specializare. Totodata, sfarsitul de an reprezinta o perioada solicitanta din punct de vedere financiar pentru angajati, astfel ca beneficiile extrasalariale, cu precadere cele in bani, sunt apreciate de catre romani”, spune Laura Gheara, managing director al General Human Resources.

Potrivit datelor General Human Resources, companiile au in vedere si copiii angajatilor in perioada sarbatorilor, acordand cadouri pentru fiecare minor, de cele mai multe ori constand in jucarii si dulciuri sau tichete cadou, respectand cadrul legal de acordare a acestora. Pentru copiii angajatilor, unele companii opteaza si pentru organizarea de petreceri de Craciun dedicate.

De asemenea, eforturile depuse de catre angajati de-a lungul anului sunt rasplatite prin bonusurile de performanta, care au ca scop fidelizarea salariatilor, si prin acordarea de premii de recunoastere a meritelor, companiile desemnand “Angajatul anului” sau “Angajatul cu cele mai bune vanzari” in cadrul petrecerii de Craciun. Anul acesta s-a observat o noua abordare din partea unor companii din Romania, care au decis sa redirectioneze sumele alocate pentru organizarea unor astfel de evenimente catre sustinerea unor cauze umanitare.

General Human Resources este o companie infiintata in anul 2012, specializata in servicii de externalizare a proceselor de resurse umane, de la administrare de personal si payroll la consultanta in HR si recrutare. Din portofoliul companiei fac parte companii din domenii distincte, precum FMGC, constructii, design interior, comert, transporturi si administratie publica, pentru care gestioneaza aproape 22.000 de angajati. Echipa are in componenta personal cu studii de specialitate si cu un inalt nivel de pregatire in domeniul resurselor umane, fiecare avand o experienta in domeniu intre 8 si 15 ani.

Citeste si Cati bani poate economisi o companie daca isi externalizeaza departamentul de resurse umane

Sursa foto: Africa Studio, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri