Sao Paulo, Brazilia

Sao Paulo, Brazilia

In Brazilia angajatii au alocate prin lege 30 de zile libere pe an, iar cei din Sao Paulo ajung chiar la 31 de zile.

Chiar si asa, rezidentii din Sao Paulo numesc orasul unul al "dependentilor de munca", in conditiile in care, spun ei, doar angajatii din guvern si cei din domeniile retail si ospitalitate isi iau tot zilele libere.

Foto: Filipe Frazao, Shutterstock

Roma, Italia

Roma, Italia

Angajatii din companiile cu sediu la Roma au prevazute prin lege 32 de zile de concediu de odihna platit. Cu toate acestea, conditiile economice dificile din aceasta tara, respectiv o rata a somajului de 12,5% si 44% in randul tinerilor, ii determina pe rezidenti sa nu plece in concediu in toata perioada reglementata.

Foto: Emi Cristea, Shutterstock

Lima, Peru

Lima, Peru

Angajatii din Peru au 31 de zile de concediu platit reglementat prin lege. De asemenea, ei au o multime de alte zile de sarbatoare in care pot sta acasa.

Foto: Fabio Lamanna, Shutterstock

Moscova, Rusia

Moscova, Rusia

Cu un numar de 31 de zile libere de concediu de odihna platit, angajatii din Moscova isi pot lua in medie trei vacante intr-un an.

Foto: Savvapanf Photo, Shutterstock

Manama, Bahrain

Manama, Bahrain

Angajatii din Manama au 34 de zile de concediu de odihna platite de angajator, carora li se mai adauga 20 de zile de sarbatori nationale in care, de asemenea, nu vin la munca. Astfel, Manama se situeaza pe locul intai in topul UBS.

Foto: Orhan Cam, Shutterstock

Romania

Romania

Romanii vor avea anul viitor in total 14 zile libere, opt dintre ele fiind sarbatori nationala. Insa doar opt din cele 14 zile libere vor cadea in cursul saptamanii.

Pe langa acestea, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

Foto: Tupungato, Shutterstock

Sursa foto: Valery Sidelnykov, Shutterstock