Principala caracteristica a generatiei tinere de angajati din Romania este tendinta de a petrece intre doi si trei ani pe aceeasi pozitie in cadrul unei companii, urmata de faptul ca acestia se asteapta sa aiba mai mult de patru angajatori de-a lungul carierei.

Potrivit unui studiu realizat de AIMS pe un esantion de 1247 de respondenti, cu varste cuprinde intre 20 si 30 de ani, peste 58% dintre ei considera ca nu ar trebui sa petreaca mai mult de trei ani pe aceeasi pozitie. De asemenea, 44% dintre ei se asteapta sa aiba mai mult de patru angajatori pe parcursul carierei.

Conform studiului, care vizeaza valorile si atitudinea tinerilor la locul de munca, cel mai important lucru in viata acestora este pastrarea echilibrului intre viata persoana si cea profesionala, 81% dintre angajati fiind de aceasta parere. Pentru tinerii angajati este important, de asemenea, sa fie independenti financiar si sa aiba o casnicie fericita.

Ce face o companie atractiva

Tinerii angajati din Romania considera salariile competitive drept elementul cel mai atractiv in cadrul unei companii (75,6%). Tinerii isi aleg locurile de munca si in functie de programele de training si de dezvoltare pe care compania le ofera dar si in functie de beneficiile pe care le implica si de flexibilitatea programului de munca.

Printre programele de dezvoltare considerate cele mai utile de tinerii angajati sunt traininguri pe teme specifice, conform nevoilor lor (65%), mentoring (58,5%) si ''job shadowing'' (57,9%).

Aims este o companie care ofera consultanta si suport in domeniul resurselor umane. Divizia de HR Outsourcing a fost creata in anul 1994, pe vremea cand compania se numea Snelling Personnel Services (companie specializata in servicii de recrutare). Astfel, dupa 3 ani de la infiintare, AIMS ofera, in premiera, servicii de leasing de personal in Romania.

In prezent, compania ofera servicii de consultanta, de evaluare si dezvoltare atat la nivel individual, cat si la nivelul echipelor si al organizatiilor. De asemenea, AIMS ofera si servicii de recrutare si selectie de personal, precum si studii menite a-si ajuta organizatiile sa-si pastreze angajatii valorosi si sa-si optimizeze costurile.

Sursa foto: Shutterstock/Rawpixel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri