Peste 2.400 de locuri de munca sunt disponibile in Spatiul Economic European, prin intermediul retelei europene de ocupare Eures, cele mai multe fiind in Spania, unde angajatorii cauta muncitori necalificati in agricultura.

Angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei Eures Romania, 2.422 de locuri de munca vacante, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Cele mai multe posturi neocupate, respectiv 801, sunt in Spania, 800 fiind pentru muncitori necalificati in agricultura si unul pentru maseur, potrivit Mediafax.

Alte 400 de locuri de munca pentru muncitori necalificati in agricultura sunt disponibile in Portugalia, iar in Danemarca sunt vacante 400 de posturi pentru culegatori de mazare. In Marea Britanie sunt disponibile 330 de posturi, printre care 100 ingrijitori persoane, 60 ingrijitori persoane/infirmieri, 60 asistenti medicali, 50 bucatari, 20 bucatari sefi, 20 ajutori de bucatar, 20 asistenti medicali generalisti.

Potrivit ANOFM, angajatori din Republica Ceha recruteaza 50 lucratori in productie (asamblarea aparatelor de aer conditionat), 50 operatori, 50 soferi transport marfa-international, 20 muncitori asamblare, 10 lucratori in prelucrarea lemnului, un analist IT service desk, un analist suport software, iar cei din Suedia 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, cate 10 mecanici auto, tinichigii auto si dezvoltatori software, sase ingineri testare software, cinci dezvoltatori software sisteme integrate, cinci arhitecti sisteme software, doi specialisti retea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) si cate un dezvoltator JavaScript/Node.JS, programator (securitatea retelelor), arhitect software si dezvoltator Web Front-End.

Si in Germania sunt disponibile 50 de posturi de asistenti medicali generalisti, 20 operatori masini si centrale, 15 soferi tir, cate 10 posturi de agenti de securitate si agenti de paza, cate cinci posturi de asistenti manager si electricieni industriali, patru operatori masini si instalatii optice, trei electromecanici, trei lucratori in productie, cate doua posturinde tehnicieni sistem de securitate (alarma si supraveghere), mecatronisti si electricieni si cate un post de muncitor necalificat in domeniul prelucrarii metalelor, mecanic (masini prelucrare cauciuc si mase plastice), optician, operator CNC (strungar/frezor), asamblor – montator (lucrator in productie), tehnician fizica de laborator, mecanic auto (camioane), visual designer, bucatar, electronist si vopsitor industrial.

Alte 50 de locuri de munca sunt in Ungaria (operatori la asamblarea panourilor electrice) si 27 in Polonia (20 consultanti de calatorie, patru montatori acoperisuri, trei lacatusi/sudori). Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand portalul EURES national,www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul EURES ii poate indruma.

Sursa foto: nikitabuida / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri