CV-ul pe hartie nu mai e ce a fost! Odata cu evolutia extrem de rapida a tehnologiei, pana si acesta este nevoit sa tina pasul schimbarilor. Video CV-ul il inlocuieste acum cu succes pe cel obisnuit si are rezultate foarte bune, atat pentru cei care isi cauta un loc de munca, cat si pentru cei care vor sa isi gaseasca cei mai buni angajati.

Intr-o era in care poti gasi absolut orice printr-o simpla cautare online, iar retelele de socializare au luat o foarte mare amploare, scrierea unui CV se dovedeste a fi, din ce in ce mai mult, ineficienta si depasita. Angajatorii nu mai au timp si rabdare, pentru a citi zeci de randuri despre experienta profesionala a unui potential angajat. In consecinta, fortati fiind de lipsa de optiuni, atat in angajatii cat si angajatorii, sunt nevoiti sa priveasca diferit evolutia in cariera.

Solutia este CV-ul video, care ii ajuta pe cei care vor sa isi gaseasca un loc de munca mai usor, intr-un timp mai scurt, avand un impact mai mare asupra angajatorilor.

Cum poate avea un candidat un video-CV

Video Cv-ul este “esenta” abilitatilor profesionale ale fiecaruia, condensate intr-un material filmat de scurta durata (minim 2 minute, maxim 7 minute), sub indrumarea unui expert in resurse umane.

Din punct de vedere tehnic, acest video rezulta dupa un montaj, in care un specialist media/online pune cap la cap cele mai bune inregistrari. Este practic, o cartea de vizita online, ce reprezinta fiecare persoana! Imaginile definesc viitorul angajat, vorbesc despre el, despre ceea vrea sa ofere, despre cine este acesta ca om, despre valorile in care crede si incotro vrea sa se indrepte. In final, imaginile realizate fac cat o mie de cuvinte, intr-un timp foarte scurt.

Angajatorii vad, analizeaza si isi fac o prima impresie despre potentialul angajat si coleg. Astfel, salveaza TIMP si BANI! Daca pana acum, isi pierdeau resursele prin nenumarate interviuri, cu ajutorul unui video-CV isi pot da seama mai rapid daca cel care candideaza pentru un job este sau nu corespunzator profilului cautat.

Noul model de cv: ce avantaje ofera candidatului

- lucreaza cu un profesionist HR, care stie sa surprinda “esenta” calitatilor sale;

- i se creeaza o imagine profesionala de top, construita pe targetul sau;

- vorbeste deschis si sincer despre ceea ce ofera, ceea ce stie si despre valorile sale;

- demonstreaza cum aduce plus-valoare prin munca sa;

- salveaza timp si nu mai pierde timpul ducandu-se la interviuri care nu se finalizeaza cu un loc de munca mai bun;

- poate fi gasit rapid, eficient;

- fiind online, nu este impiedicat de nicio granita, il poate gasi oricine, de oriunde in lume;

- poate atasa materialul video pe email, pe retelele sociale, pe site-urile de recrutare sau pe cele dedicate domeniului de interes;

- nu are absolut nimic de ascuns, este el insusi.

De ce este mai simplu pentru un angajator sa priveasca si sa asculte un video-CV, decat unul scris

- il vad, il aud, isi formeaza o prima impresie mai usor;

- decid rapid daca merita sa stabileasca un interviu;

- salveaza timp si bani - logistica pentru interviuri;

- solicita informatii despre posibilul angajat.

De ce e timpul ca cei care isi cauta un loc de munca sa renunte la vechea metoda

Cei care si-au terminat studiile si trebuie sa isi asigure un trai decent, nu mai au parte de job-uri cum erau odata si nu ii mai suna nimeni fara ca ei sa fi aplicat in prealabil pentru un loc de munca. Dimpotriva. De multe ori, oamenii sunt nevoiti sa accepte sa lucreze intr-un colectiv care nu li se potriveste si le este greu sa se adapteze, neavand alte variante. Si pentru ca nu vor sa ramana fara un venit, accepta sa fie deprimati pentru ca nu le place munca pe care o fac, accepta umilinte greu de suportat din parte sefilor directi sau din partea colegilor cu “agende ascunse”.

Acest lucru li se intampla nu numai celor fara experienta sau studii, ci si celor cu competente de exceptie. Sunt oameni valorosi care nu au job, nu au venituri si nu stiu cum si ce trebuie sa faca pentru a aborda inteligent zona de cariera! De aceea, acestora le este recomandat sa ceara sfatul unui expert in zona de consultanta vocationala, care sa ii ajute sa isi dea seama ce tip de munca li se potriveste, sa faca alegerile potrivite si cele care ii fac sa se simta impliniti in zona de cariera.

Mihaela Forgaciu are o experienta de 16 ani in domeniul resurselor umane, facand parte din conducerea departamentelor de HR a mai multor companii multinationale. Ea detine compania HR Embassy.

Sursa foto: Kritchanut, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri