Cristina Tomescu (41 de ani) a lucrat multi ani in atelierul unui designer cunoscut, iar in urma cu cativa ani s-a hotarat ca este momentul sa aiba un business propriu. In 2015 a deschis impreuna cu sotul sau un atelier de croitorie in care realizeaza, pe langa retusuri si produse vestimentare noi, carti senzoriale textile care starnesc curiozitatea si dezvolta atentia si creativitatea copiilor.

Cristina Tomescu a lucrat mai multa vreme ca modelier textil in atelierul creatoarei de moda Lena Criveanu din Bucuresti, insa in urma cu trei ani si jumatate s-a mutat impreuna cu sotul ei, Cristian Tomescu (45 - electrician), in Arad, avand in plan sa isi deschida propriul atelier.

"Intre timp, am ramas insarcinata si a trebuit sa amanam un pic aceasta dorinta. Aproape doi ani, cat am stat acasa cu baietelul, am socializat foarte mult cu mamici din Arad si din tara, precum si din strainatate si am aflat dorintele lor legate de diverse jucarii textile. Astfel, am descoperit si necesitatea lor de a-si retusa hainele, asa ca, impreuna cu Cristi, am hotarat sa dechidem atelierul nostru la sfarsitul perioadei de concediu maternal. Stiam ca nu va fi usor, dar ne incurajam reciproc", povesteste Cristina Tomescu.

A luat un imprumut CAR si in februarie 2015, iar incepand cu luna martie a pus bazele unui atelier de retusuri, in urma unei investitii de 5.000 de lei. Aici, a inceput sa creeze si carti senzoriale, inspirata de o prietena, care confectionase deja cateva.

"Anul trecut inainte de Craciun, prietena mea, Iulia, a inceput sa lucreze la patru carticele textile, pe care dorea sa le ofere in dar copiilor prietenilor. Printre ele a fost si cartea lui Robert, baietelul nostru. La acel moment, nu stiam nimic despre aceste carti, dar mi-am dorit sa ma ajute sa realizez una si pentru fiul nasilor nostri. (...) De Paste mi-am amintit de carte si am inceput sa lucrez la aceasta. Imi parea foarte greu de facut si uneori chiar ma intrebam daca voi fi in stare sa o termin. A durat aproape o luna si jumatate pana am reusit sa o termin, dar am fost foarte incantata de rezultat", spune antreprenoarea.

De aici, nu a mai durat durat mult pana au aparut primele comenzi de la clienti ai atelierului.

La inceput le realiza singura, insa, in timp, s-a alaturat si sotul sau, care o ajuta atat la crearea sabloanelor de carton, inspirandu-se din desenele facute de ea, cat si la filmarea unor clipuri de promovare, postate ulterior pe Facebook.

Carte senzoriala nr.29 Cartea lui MateiConfectionez la comanda carte textila cu multe activitati de motricitate fina atat pentru copilasi mici cat si pentru copilasi mai mari. 30 cm / 30cm.Are 5 file,8 pagini cu activitati...pe coperta e scris numele,iar ultima pagina,respectiv coperta este goala.La cerere se pot face si mai multe file... Cartile senzoriale pentru copii realizate din materiale textile sunt un ajutor foarte bun la inceputul calatoriei lor prin lume. Culorile contrastante, texturile variate precum si activitatile de pe fiecare pagina determina copilul sa atinga, sa simta si sa invete. Cartile senzoriale sunt un mediu excelent pentru a introduce cuvinte, concepte, senzatii si texturi noi.Pe fiecare pagina, cartile senzoriale ofera cate o activitate menita sa ajute la dezvoltarea coordonarii mana-ochi, a muschilor mici ai mainii, a comunicarii si a limbajului. Copilul tau se va obisnui de la inceput cu ideea de a “citi” carti oriunde se afla.Iar cel mai important, cartile senzoriale iti ofera ocazia tie ca parinte sa petreci timp de calitate cu bebelusul tau. Pret 100lei+ taxe postale ...termen de executie si livrare in functie de comenzile aflate in executie...avans 50%Quiet book nr 29 The sensory books are a great help at the beginning of your baby’s journey through the world. They are specially designed to make your baby touch, feel and learn. They are a wonderful medium to use language, introduce new concepts, new sensations and textures.The book is packed with activities that will keep your child interested and offer them the opportunity to develop the hand-eye coordination, the small hand muscles as well as the language and communication skills. They give you the opportunity to introduce books to your baby from a very early age, making them a common presence in your house and creating the habit of “reading” anywhere. More importantly, a baby book gives you the opportunity to spend quality time with your baby.Dimensions: 30x30cm...Pages: 9 (including the covers which are personalised)... Made to order. Please send an message for a quotation

Posted by Croitorie,Retusuri on Sunday, 19 July 2015

Ce sunt cartile senzoriale textile

Cartile senzoriale sunt realizate din materiale textile, respectiv bumbac, vatelina hipoalergenica, catifea si satin, combinate pentru a anima o serie intreaga de activitati cu fetru, fermoare, nasturi, scai, mosi si si babe, capse, figurine din spuma poliuretanica si mohair.

Acestea se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7-8 luni si 4-5 ani si ajung sa fie eficiente pana la 6-7 ani pentru copii cu nevoi speciale.

Cartile senzoriale pentru copiii sunt un ajutor foarte bun la inceputul calatoriei lor prin lume

"Culorile contrastante, texturile variate precum si activitatile de pe fiecare pagina determina copilul sa atinga, sa simta si sa invete. Cartile senzoriale sunt un mediu excelent pentru a introduce cuvinte, concepte, senzatii si texturi noi. Pe fiecare pagina, ofera cate o activitate menita sa ajute la dezvoltarea coordonarii mana-ochi, a muschilor mici ai mainii, a comunicarii si a limbajului. Copilul se va obisnui de la inceput cu ideea de a «citi» carti oriunde se afla, iar cel mai important, cartile senzoriale ofera ocazia parintelui sa petreca timp de calitate cu copilul sau", a explicat Cristina Tomescu.

In functie de varsta si interesele copiilor, cartile ajuta la invatarea literelor, cifrelor, culorilor, formelor, la identificarea diferitelor animale, legumelor si fructe. Mai mult, cei mici pot exersa prin intermediul cartilor abilitati de motricitate fina, cum ar fi inchiderea fermoarului, a sireturilor, a capselor sau a nasturilor.

Cartile sunt personalizate si pot fi realizate asa cum isi doresc clientii, iar pretul lor variaza in functie de complexitatea activitatilor pe care le inglobeaza.

Astfel, pretul unei pagini incepe de la 10 lei si poate ajunge si la 50 de lei in cazul paginilor care contin activitati noi ce presupun desene si sabloane pentru personaje complexe. Pana in prezent, cei doi au vandut peste 60 de bucati, cea mai scumpa costand 500 de lei. O parte dintre acestea au fost trimise in strainatate la romani stabiliti in Italia, Franta si Anglia.

Cartile ajuta si in lucrul cu copii cu nevoi speciale, cum este cazul terapiile aplicate celor cu sindrom Down sau autism.

"Cea mai buna descriere am primit-o ca recenzie de la un student la Kinetoterapie, El ne-a scris «Am comandat recent una din cartile senzoriale pe care le confectioneaza doamna Cristina Tomescu pentru un proiect la universitate si am constatat ca aceste carti sunt foarte utile atat pentru dezvoltarea senzoriala a copiilor sanatosi, cat si pentru terapia senzoriala a copiilor cu handicap. Recomand cu incredere cartile senzoriale tuturor parintilor care doresc o dezvoltare armonioasa a copiilor lor, cat si specialistilor care se ocupa de integrarea senzoriala a copiilor cu handicap", a aratat Tomescu.

Cristina Tomescu recunoaste ca a intampinat si momente dificile in derularea businessului, in special din cauza neincrederii potentialilor clienti din tara si strainatate intr-o afacere aflata la inceput in mediul online.

Cu toate acestea, cei doi antreprenori continua cu pasiune businessul si isi doresc sa isi diversifice activitatea, pentru a acoperi cat mai fidel cererile clientilor.

Vrem sa venim in intampinarea cerintelor clientilor prin diversificarea activitatilor continute in pagini si prin crearea unor personaje noi, dorite de copii, care sa ii ajute si mai mult la dezvoltarea abilitatilor motrice, senzoriale si mentale.

"Nu ne-am stabilit un anumit target pentru viitor, deoarece in Romania aceste carticele senzoriale nu prea sunt cunoscute de publicul larg si ne vom adapta producerea lor in functie de cerintele pietei. Pe termen mediu, ne-am propus sa promovam mai mult acest produs, astfel incat fiecare parinte sa afle despre beneficiile aduse in dezvoltarea psihomotorie a copilului lor. Ne-am dori, de asemenea, ca in fiecare cabinet de kineto si psihoterapie, cartea senzoriala sa fie de un real ajutor specialistilor in lucru cu copii cu nevoi speciale si nu numai", a incheiat Cristina Tomescu.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri