Programele de training destinate dezvoltarii angajatilor din companii, in special cei din nivelurile de top si middle management, ar trebui sa aiba drept cuvant cheie "transformarea", considera Petre Nicolae, seful companiei de training si consultanta CBC Romania.

"Daca vorbim de ce ar trebui sa se intample in viitor in training, mai ales la nivel de top si middle management, atunci, cursurile ar trebui concentrate spre trainingul specializat si expertizat", a spus Nicolae.

Potrivit acestuia, cele trei directii ar trebui sa fie urmatoarele:

1. Coaching transformational, in care prioritatea este aceea de a transforma “coach’s in coach”. Sunt coachi cu certificari si diplome care nu sunt echilibrati ca oameni si atunci pot reprezenta un real pericol pentru clientii lor (sa nu uitam ca aceasta activitate este o terapie de scurta durata si ca majoritatea beneficiarilor de coaching sunt oameni la fel ca noi si care au probleme, indiferent ce vor spune cei mai critici coach’s).

2. Leadership Transformational, in care prioritatea este aceea de a transforma leaderii de linie in “oameni capabili sa transforme totul in jurul lor”. Cea mai mare problema legata de performanta unui angajat sunt dezechilibrele dintre viata de familie si job, in sensul ca 90% dintre noi, nu mai putem performa la serviciu din cauza problemelor de acasa.

3. Consultanta Transformationala, in care top managementul unei companii va fi echipat cu o metodologie completa de consultanta, astfel incat sa devina specialisti in dezvoltarea organizationala a companiei. In Romania este o nevoie acuta de top manageri care sa fie capabili sa reorganizeze, sa dezvolte si sa consolideze companiile pentru care lucreaza si asta se poate face doar cu programe de training capabile sa transfere catre grupul tinta, toata metodologia necesara transformarii unei organizatii intr-una de succes.

CBC Romania, condusa de Petre Nicolae, este o companie specializata in training, assessment center, consultanta in management strategic, coaching - mentoring, recrutare si head-hunting. CBC Romania estimeaza pentru acest an un avans al afacerilor cu pana la 25%, de la 1,12 milioane de euro in 2014.

Principalii concurenti pe piata de training din Romania sunt Ascendis, Trend Consult, Equatorial (Achieve Global), Dale Carnegie Training Romania, Qualians, Hart Consulting, Accelera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri