O marire de salariu poate fi usor de obtinut, daca angajatul prezinta argumentele potrivite. Expertul in negociere, Sabin Gilceava, sustine ca mare parte dintre romani, desi au toate atuurile sa primeasca o crestere de salariu, nu isi cer drepturile, iar atunci cand o fac nu aduc argumentele potrivite. wall-street.ro iti prezinta cel mai bun mod prin care poti obtine mai multi bani la salariu.

"In peste 80% dintre cazuri negocierile esueaza nu pentru ca nu au zone of possible agreement (n.red - intervalul in care ambele parti obtin beneficii), problema este fie ca nu cer, fie ca modalitatea in care solicita o marire de salariu nu este corecta, chiar daca au toate argumentele care ii indreptateste sa obtina", a declarat Sabin Gilceava

.

Potrivit acestuia, cele mai bune motive pe care poti sa i le oferi angajatorul pentru a-l determina sa scoata niste bani in plus din buzunar sunt acelea in care ii arata ca in primul rand compania are ceva de castigat sau de pierdut.

"Cand ceri o marire de 10%, nu vii cu argumentele ca trebuie sa dai copilul la gradinit, ca trebuie sa iti schimbi iPhone-ul si sa iti iei o masina noua. Dar din perspectiva angajatorului acestea nu sunt niste argumente care sa justifice o crestere a salariului, corect este sa vada angajatorul ca are ceva de castigat sau de pierdut", a aratat trainerul.

Argumentele pot fi duse pana la extrem, poti spune ca pleci in alta companie, sau ca media salariilor din categoria ta de salarizare este mai mare

El a aratat ca in acest caz, angajatorul poate alege sa accepte o marire de salariu sau sa creasca bonusurile angajatului ori procentele din vanzari.

Sabin Gilceava este trainer si consultant in negociere, avand o experienta de peste 18 ani in domeniu. In 2009 si-a lansat propriul business, Leverage Negotiation, in care ofera consultanta in negociere. Serviciile pot fi de la pregatirea a procesului de negociere, simulari, shadowing in negociere, pana la reprezentarea clientului in negocieri dificile.

Sursa foto: Lisa S., Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri