Compania de recrutare Gi Group Romania a recrutat si plasat in locuri de munca circa 10.000 de angajati, mare parte dintre acestia fiind recrutati in regim temporar in fabrici producatoare de componente auto.

"Anul 2015 a fost un an mai bun atat pentru Gi Group, cat si pentru activitatea de recrutare de personal din Romania, in general. Aici ma refer la totalitatea angajatorilor din tara. (...) In activitatea reala, numarul angajarilor a fost substantial mai mare datorita dinamici de personal, in sensul schimbarii angajatorului de catre foarte multe persoane. Noi, la nivel de grup, in Romania, am angajat anul trecut aproximativ 10.000 de oameni", a declarat pentru Wall-Street.ro Felix Toma, country manager al Gi Group Romania.

Spre comparatie, compania a angajat in 2014 un total de 6.000 de persoane.

Potrivit acestuia, peste 90% dintre contractele incheiate anul trecut au fost pe perioada determinata.

"92% din contracte au fost temporare, asta datorita specificului nostru de business. In activitatea unei agentii de resurse umane precum Gi Group, numarul angajarilor pe pozitii temporare este considerabil mai mare decat volumul angajarilor pe orice alte functii. Asta in primul rand pentru ca serviciul de munca temporara se preteaza, in cea mai mare parte, pentru pozitii aflate la baza piramidelor ierarhice din organizatii", a spus Felix Toma.

Un procent important din businessul Gi Group este general de contractele de recrutare incheiate cu fabricile care produc componente auto, situate in special in partea de vest a tarii, urmate de cele din domeniile electronica, manufactura, logistica, FMCG. Pentru acoperirea pozitiilor deschise, compania apeleaza si la relocarea a cateva mii de angajati, pe care ii aduce de la sute de kilometri distanta.

Gi Group a avut anul trecut un numar mediu de 4.500 de angajati temporari.

In Romania, un numar de peste 50.000 de persoane sunt angajate in regim de munca temporara.

Gi Group Romania ofera servicii de munca temporara si permanenta prin divizia Gi Group, recrutare si selectie prin divizia Barnett McCall si salarizare, administrare si consultanta in Dreptul Muncii prin divizia ePayPoint. Incepand din 2013, Gi Group Romania furnizeaza servicii de coaching si training in parteneriat cu Erickson International.

Compania a avut in anul 2014 o cifra de afaceri de 52 milioane de lei, iar pentru anul trecut estimarile privind dimensiunea businessului se ridica la 100 milioane de lei, pe fondul cresterii numarului de contracte.

Intre principalele companii cu activitate in piata de recrutare se mai numara Adecco, Lugera, ManpowerGroup Romania, APT Resources & Services si Agentia Professional.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri