A lucrat ani de zile ca freelancer si le permite angajatilor sa munceasca de acasa cand doresc sau sa isi rezolve problemele in timpul programului, insa nu crede in eficienta muncii in afara biroului. Alexandru Lapusan, CEO si cofondator al producatorului de software Zitec, considera ca angajatii care lucreaza de acasa pot sa isi scada eficienta din cauza intreruperilor dese si in lipsa expunerii la idei de grup.

"Desi am fost freelancer si am lucrat ani de zile de acasa, personal, nu vad munca de acasa ca pe ceva dezirabil. O vad ca pe ceva atractiv in momentul in care nu ai facut-o, cand ai impresia ca va fi o supapa de libertate care iti va satisface toate nevoile. Insa, dupa o vreme, iti dai seama ca nu esti atat de organizat sau de eficient si ca parca isi mai doresti sa vorbesti cu oamenii", spune Alexandru Lapusan.

Compania Zitec are aproximativ 100 de angajati, carora Lapusan spune ca le permite lucreze de acasa atunci cand au nevoie, pot sa se invoiasca sa isi rezolve probleme personale in timpul programului, pot sa intarzie dimineata si pot sa isi acomodeze programul de la facultate cu jobul.

Cu toate acestea, Lapusan considera ca angajatii care lucreaza de acasa sunt privati de ideile de proiecte care iau nastere in interiorul echipelor si sunt des intrerupti din munca de catre ceilalti membri ai familiei.

"Expunerea la idei, proiecte si discutii noi este limitata, esti tu cu tine doar. In momentul in care esti parte dintr-o echipa ai aceste beneficii. Munca de casa cred ca este o iluzie a libertatii, iar cei care ajung sa lucreze o perioada in acest mod se lamuresc. (...) Ne-au spus oameni dupa un an ca toata familia crede ca le sunt la dispozitie non-stop, iar in felul acesta apar tot felul de intreruperi", a precizat CEO-ul Zitec.

Managerul adauga ca un alt dezavantaj al muncii de acasa este comunicarea deficitara cu colegii.

In proiectele de echipa, a fi fata in fata, poate sa diferenta intre o echipa eficienta si una ineficienta. E mult mai greu sa vorbesti intr-o teleconferinta, sa explici o idee

CEO-ul Zitec afirma totusi ca munca de acasa se poate potrivi "celor care doresc sa practice activitati individualiste, sa livreze un proiect facut doar de ei, bloggerilor sau freelancerilor".

Zitec este o companie de IT din Romania specializata in dezvoltarea de produse si aplicatii online complexe, precum si servicii de online marketing.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 3,3 milioane euro in 2014. Intre clientii locali ai companiei se numara PayU, Flanco, Amadeus, Paravion sau Network One Distribution.

Zitec sprijina si investeste in companii aflate in primele stadii de dezvoltare, oferind servicii tehnice si consultanta in afaceri, precum si sustinere financiara. Printre companiile din portofoliul Zitec se numara: Zipongo.com (SUA), VideoPublishing.com (SUA), Citinite (Marea Britanie), cosQuare (Olanda) si editura HAC!BD (Romania).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri